Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Διαδικτυακές επιθέσεις και τεχνολογία

Διαδικτυακές επιθέσεις και τεχνολογία

Βάση πρόσφατων αναφορών μηχανικών πληροφορικής, είναι πλέον σαφές ότι οι διαδικτυακές επιθέσεις τύπου DDoS (distributed denial-of-service attacks) βρίσκονται στην κορυφή της αλυσίδας των επιθέσεων hacking που πραγματοποιούνται σε ολόκληρο τον παγκόσμιο ιστό.

 
Πλέον οι κακόβουλοι εισβολείς χρησιμοποιούν όλο και πιο εξειδικευμένα εργαλεία στην προσπάθειά τους να αποκτήσουν μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στα πληροφορικά συστήματα που στοχεύουν.
 
Μέσω των εξειδικευμένων αυτών εργαλείων αλλά και με τη χρήση pay-per-use υπηρεσιών και φορητών συσκευών, οι hackers καταφέρνουν να θέσουν εκτός λειτουργίας μεγάλο αριθμό ιστοσελίδων, DNS, e-mail servers, καταστρέφοντας αρκετές φορές τη φήμη της εταιρείας που στοχεύουν αλλά και αποσπώντας πολύτιμα στοιχεία και πληροφορίες μεγάλης αξίας.
 
Η τεχνολογία όμως που χρησιμοποιείται από τους hackers είναι απλώς η μισή δουλειά. Αρκετά μεγάλο κομμάτι για τη δημιουργία και τη διεξαγωγή μιας εξειδικευμένης επίθεσης hacking έγκειται στην ευφυΐα των hackers που αντικατοπτρίζεται στον προσεκτικό σχεδιασμό αλλά και τον συντονισμό της επίθεσης.
 
Διαβάστε περισσότερα στο Secnews.gr

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε