Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Διαγωνισμός φωτογραφίας απο τη Sony

H Sony και ο οργανισμός World Photography Organisation (WP0) ανακοίνωσαν…

 

για ακόμη μία φορά τον ετήσιο φωτογραφικό διαγωνισμό  Sony World Photography Awards (SWPA) που θα γίνει στις Κάννες από τις 22 έως τις 27 Απριλίου 2010. Στο διαγωνισμό και στο φεστιβάλ, εμπορούν να συμμετέχουν, ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφοι, σπουδαστές φωτογραφίας και το ευρύ κοινό.


Πρόκειται για μια πενθήμερη γιορτή αφιερωμένη στην τέχνη της φωτογραφίας και οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλη την πόλη και σε τοποθεσίες όπως η περίφημη λεωφόρος Croisette. Στις εκδηλώσεις περιλαμβάνονται εκθέσεις, εργαστήρια φωτογραφίας, κριτική portfolio, προγράμματα για σπουδαστές φωτογραφίας και ομιλίες από μέλη της Παγκόσμιας Ακαδημίας Φωτογραφίας, περιλαμβανομένων των Jonathan Torgovnik, Nadav Kander και Reza.


Σημαντική στιγμή των εκδηλώσεων θα αποτελέσει το συμπόσιο ‘Photography Now’, το οποίο θα παρουσιάσουν κάποιες από τις κορυφαίες προσωπικότητες στον χώρο της βιομηχανίας της φωτογραφίας διεθνώς. Στο συμπόσιο θα αναλυθούν τρέχοντα θέματα, τάσεις, διλλήματα και αντιπαραθέσεις που αφορούν την φωτογραφία σήμερα.


Κεντρικό γεγονός στο εβδομαδιαίο event είναι η αναγνωρισμένου πλέον κύρους τελετή απονομής των βραβείων Sony World Photography Awards. Θα λάβει χώρα στις 22 Απριλίου στην αίθουσα Grand Lumier Theatre του περίφημου Palais des Festivals. Εκεί θα παραλάβουν τα βραβεία τους οι νικητές στις κατηγορίες των επαγγελματιών, των ερασιτεχνών και των σπουδαστών και εκεί θα ανακηρυχτεί ο υπέρτατος νικητής του 2010 L’Iris D’Or (Χρυσή Ίριδα 2010), ο Φωτογράφος της Χρονιάς. Θα ακολουθήσει η απονομή του βραβείου 2010 Lifetime Achievement Award, για το έργο ζωής κάποιου σημαντικού φωτογράφου.

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε