Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Διανομή Android malwares μέσω παραβιασμένων νόμιμων ιστοσελίδων

Διανομή Android malwares μέσω παραβιασμένων νόμιμων ιστοσελίδων

 Ερευνητές ασφάλειας της Webroot ανακάλυψαν ότι, οι διαδικτυακοί εγκληματίες εκμεταλλεύονται νόμιμες ιστοσελίδες για την διάδοση κακόβουλου λογισμικού. 

Μια από τις δημοφιλέστερες ιστοσελίδες της Βουλγαρίας, που αφορά επώνυμα ρολόγια, έχει παραβιαστεί και ανακατευθύνει τον χρήστη σε κακόβουλη σελίδα.
 
Όταν ο χρήστης επισκεφθεί κάποια από τις σελίδες «θύματα» μέσω της συσκευής του, αυτόματα χρεώνεται υπέρογκα ποσά μέσω αποστολής premium SMS, γεγονός που επιτυγχάνεται μέσω ενός Android malware.
 
Οι ίδιοι εγκληματίες έχουν πραγματοποιήσει και άλλες απάτες μέσω κινητών τηλεφώνων. Μια εξ αυτών απευθύνεται σε χρήστες που μιλούν την Ρώσικη γλώσσα και τους ζητούν να εγκαταστήσουν ένα ψεύτικο Adobe Flash player.
 
Οι άλλες καμπάνιες ψαρέματος (phishing campaigns) συμπεριλαμβάνουν ψεύτικους Android browsers  αλλά και ψεύτικο Google Play. Όταν εκτελείται η κακόβουλη εφαρμογή στην συσκευή, το malware συλλέγει πληροφορίες όπως το ΙΜΕΙ, τη μάρκα της συσκευής, τον φορέα, το IMSI και τα στέλνει σε έναν απομακρυσμένο διακομιστή για περαιτέρω χρήση.
 
Διαβάστε περισσότερα στο Secnews.gr

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε