Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Έκλεισε η συμφωνία μεταξύ Nokia και Microsoft!

Οι δύο εταιρίες οριστικοποίησαν την συνεργασία τους με σκοπό την δημιουργία νέων smartphone που θα ανταγωνίζονται τα αντίστοιχα Android και iPhone.

Σε λίγο καιρό θα δούμε στα καταστήματα τα πρώτα Nokia κινητά με λειτουργικό Windows Phone 7 αφού πλέον οι 2 εταιρίες (Nokia – Microsοft), υπέγραψαν την μεταξύ τους οριστική συμφωνία για να ξεκινήσουν κι επίσημα την συνεργασία τους.

Το Φεβρουάριο, οι δύο εταιρείες είχαν προαναγγείλει αυτή τη συνεργασία και σίγουρα πολλοί ήταν οι ειδικοί που υποστήριξαν πως αν αυτό γινόταν πραγματικότητα τότε και οι δύο εταιρίες θα είχαν ανοδική πορεία στην αγορά των Smart phone μιας και η Nokia είναι πολύ δημοφιλής παγκοσμίως όμως τα κινητά της με το Symbian δεν μπορούσαν να την στηρίξουν για πολύ καιρό ακόμα αφού το iPhone και η Google έχουν σημαντικό μερίδιο της αγοράς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των δύο εταιρειών, ήδη οι εργαζόμενοι έχουν ξεκινήσει την κατασκευή των Nokia smartphones με λειτουργικό Windows Phone 7, ενώ παράλληλα η Nokia αναπτύσσει και μια σειρά εφαρμογών και υπηρεσιών για την πλατφόρμα Windows Phone.

Τέλος τα νέα προϊόντα της συνεργασίας Microsoft – Nokia, αναμένεται να τα δούμεαστην αγορά μέσα στο 2012.

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε