Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Ενημέρωση ασφάλειας της Apple μπλοκάρει παλαιότερες εκδόσεις του Flash Player

Ενημέρωση ασφάλειας της Apple μπλοκάρει παλαιότερες εκδόσεις του Flash Player

H Apple προχώρησε σε αναβάθμιση του συστήματος XProtect Malware Scanner, που είναι ενσωματωμένο στο λειτουργικό  Mac OS X, προκειμένου να αποτρέψει την εκτέλεση παλαιότερων εκδόσεων του Adobe Flash Player, στον περιηγητή Safari.

 
Η εταιρία ανακοίνωσε την ενημέρωση με μια σύντομη δήλωση:
 
” Για την προστασία των χρηστών από πρόσφατη ευπάθεια, η Apple αναβάθμισε τον μηχανισμό μπλοκαρίσματος πρόσθετων ( web plug-in-blocking mechanism ) απενεργοποιώντας παλαιότερες εκδόσεις του web plug-in, Adobe Flash Player” .
 
Η Apple έχει χρησιμοποιήσει αυτόν τον μηχανισμό και στο παρελθόν με την παρεμπόδιση εκτέλεσης παλαιότερων ενημερώσεων της Java.
 
Το σύστημα Xprotect επιτρέπει ουσιαστικά την πρόσβαση σε Flash- based περιεχόμενο μόνο στους χρήστες που έχουν αναβαθμίσει το Flash player, χρησιμοποιώντας την ενημέρωση 11.6.602.171 που κυκλοφόρησε στις 27 Φεβρουαρίου και επιδιορθώνει κρίσιμες ευπάθειες.
 
H αναβάθμιση αυτή φαίνεται να είναι απάντηση σε πρόσφατες επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Microsoft, Twitter, Facebook, καθώς και στην ίδια την Apple, λόγω ευπαθειών του Flash Player.
 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ KAI ΣΤΟ SECNEWS

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε