Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Επιθέσεις Τούρκων χάκερ αναστατώνουν το διαδίκτυο!

Μία Τουρκική ομάδα χάκερ επιτέθηκε επιτυχώς, σε 7 μεγάλα site και όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσε ταραχή στους υπεύθυνους ασφαλείας.

Η ομάδα Τούρκων hackers, TurkGuvenligi, προκάλεσε πανικό σε επτά μεγάλες ιστοσελίδες (Vodafone.com, Betfair.com, Telegraph.co.uk, Acer.com, UPS.com, Nationalgeographic.com, Theregister.co.uk) αφού για κάποια ώρα, όσοι χρήστες προσπαθούσαν να μπουν στις ιστοσελίδες αυτές, έμπαιναν σε ένα τουρκικό site.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ομάδας, ο στόχος ήταν το Domain Name System (DNS) και κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση στη βάση δεδομένων με μια επίθεση του τύπου SQL injection χωρίς να θέσουν σε κίνδυνο το περιεχόμενό των ιστοσελίδων.

Το μόνο που που έκαναν με την επίθεση ήταν αρχικά να δείξουν οτι είναι ικανοί να επιτεθούν σε μεγάλες ιστοσελίδες και γι‘ αυτό το λόγο η ιστοσελίδα που έστελναν τους επισκέπτες των 7 αυτών ιστοσελίδων δεν περιείχε κάποιον κακόβουλο κώδικα παρά μόνο ένα μήνυμα.

Τέλος για την ώρα δεν έχει γίνει γνωστό αν οι Τούρκοι χάκερ έχουν κάποια σχέση με την  ομάδα χάκερ Anonymous που τον τελευταίο καιρό έχει ταράξει το διαδίκτυο με τις επιθέσεις της.

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε