Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Έρχεται η νέα γενιά των NAVIGON εφαρμογών

H NAVIGON πρωτοπορεί για μία ακόμη φορά με την κυκλοφορία των, νέας γενιάς, εφαρμογών της για τα smartphones.

Η μεγάλη ποικιλία από λειτουργίες, αλλά και η ευκολία χρήσης κατέστησαν τον MobileNavigator ως μία από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές μεταξύ των Smartphone-Apps.

Η λύση πλοήγησης διατίθεται αυτή τη στιγμή σε διάφορες εκδόσεις1 και για τις πλατφόρμες iPhone και Android.

Η προγραμματισμένη πλήρης έκδοση για Windows Phone 7 θα παρουσιαστεί επίσης για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της IFA. «Αναρωτηθήκαμε, πως μπορούμε να κάνουμε ακόμη καλύτερα τα ήδη πετυχημένα μας Apps», δήλωσε κος Gerhard Mayr, Vice President World-Wide Mobile Phone Business της NAVIGON.

«Επιπλέον, χάρη στο feedback των χρηστών που δεχτήκαμε τα τελευταία χρόνια, επικεντρώσαμε στα θέματα της μεγαλύτερης σαφήνειας πάνω στην οθόνη αλλά και στο μενού, καθώς και στις ενημερώσεις των χαρτών. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε την πετυχημένη συνταγή μας στις συσκευές πλοήγησης με νέας γενιάς εφαρμογές».

Χάρη στη βελτιωμένη έκδοση της εφαρμογής για το iPhone και το Android, καθώς και στο νέο μοντέλο χαρτών, οι χρήστες smartphone μπορούν να προσβλέπουν σε μεγαλύτερη ευελιξία και αναβαθμίσεις χαρτών σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Κεντρικό στοιχείο της νέας στρατηγικής, είναι ο διαχωρισμός του χάρτη και των apps: Oσοι διαθέτουν το NAVIGON MyMaps έχουν τη δυνατότητα να φορτώσουν μόνο τους χάρτες που χρειάζονται για το επόμενο ταξίδι τους. Όλοι οι άλλοι χάρτες μπορούν να φορτωθούν επιλεκτικά οποιαδήποτε στιγμή στο smartphone, ανάλογα με τις ανάγκες του χρήστη.

Αυτό εξοικονομεί χρόνο κατά την ενημέρωση του λογισμικού και αποθηκευτικό χώρο στη συσκευή. Μια άλλη καινοτομία αποτελεί και η τακτική ενημέρωση των χαρτών: Η επιλογή ανανέωσης χαρτών, διατίθεται και για τις εφαρμογές iOS και Android.

Ο χρήστης μπορεί πλέον να ανανεώνει τους χάρτες τους για τουλάχιστον δύο χρόνια πληρώνοντας μόνο ένα εφάπαξ ποσό. Με αυτές τις επιλογές το App μπορεί να «κοπεί» στα μέτρα και στις ανάγκες του εκάστοτε χρήστη. «Με το νέο μας concept μπορούμε να ικανοποιήσουμε απόλυτα κάθε ανάγκη του χρήστη Navi Apps, αφού λαμβάνει πλέον μία onboard λύση πλοήγησης για το smartphone του που είναι πιο ενημερωμένη και πιο προσωποποιημένη από ποτέ» συμπληρώνει ο Gerhard Mayr.

Παρόμοια όπως και στην πρόσφατη ανακοίνωση της εφαρμογής πλοήγησης NAVIGON Flow στον τομέα των PNDs, έτσι και οι εφαρμογές πλοήγησης για κινητά τηλέφωνα εξελίχθηκαν από την NAVIGON, κυρίως στον τομέα της λειτουργικότητας και στην περιεκτική απεικόνισή τους.

Το νέο περιβάλλον χρήσης διαθέτει μια σαφή δομή και επιτρέπει στους χρήστες να μεταβαίνουν εύκολα από το ένα μενού στο άλλο. Επιπλέον, στην εφαρμογή για το iPhone, τα μενού και ο χάρτης μπορούν να ελεγχθούν από την προηγμένη multi-touch λειτουργία. «Οι καινοτόμες λειτουργίες παρέχουν αυξημένη εργονομία και άνεση στην πλοήγηση, μόνο όταν μπορούν να λειτουργούν διαισθητικά», λέει ο Gerhard Mayr. «Με τη νέα γενιά των app μας θέτουμε νέα πρότυπα στον τομέα αυτό».

Εκτός όμως από τη νέα γενιά εφαρμογών πλοήγησης για το iPhone και το Android, σύντομα θα είναι διαθέσιμη και η πλήρης έκδοση για Windows Phone 7. Η on board λύση πλοήγησης προσφέρει χρήσιμες λειτουργίες, όπως πληροφορίες για την κυκλοφορία σε πραγματικό χρόνο, φωνητικές οδηγίες για τις κατευθύνσεις, καθώς και τη λειτουργία “Lane Assistant Pro”.

Η έκδοση είναι διαθέσιμη από τα Windows Phone 7.5 και μετά και προσφέρει πολλές λειτουργίες όπως τον Reality Scanner. Το χαρακτηριστικό αυτό, εμφανίζει ιδιαίτερους προορισμούς που βρίσκονται στην περιοχή που βρίσκεται ο χρήστης κατά την τρέχουσα θέση του καθώς και ζωντανή εικόνα στο smartphone του.

Οι νέες εκδόσεις των apps θα ανακοινωθούν την εβδομάδα αμέσως μετά τη λήξη της έκθεσης IFA 2011.

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε