Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Έρχεται το Google Wallet!

Η Google παρουσίασε μία νέα η οποία μπορεί κάποτε να αντικαταστήσει τις πιστωτικές κάρτες.

To Google Wallet είναι μία δωρεάν εφαρμογή της Google, η οποία μετατρέπει ένα Smartphone σε ηλεκτρονικό πορτοφόλι, αντικαθιστώντας έτσι τις πιστωτικές κάρτες.

Για την ώρα η νέα εφαρμογή βρίσκεται σε δοκιμαστική φάση, και είναι συμβατή με καταστήματα και υπηρεσίες ενώ αναμένεται μέσα το καλοκαίρι να τη δούμε να κυκλοφορά κι επίσημα.

Αρχικά η νέα εφαρμογή θα λειτουργεί στο κινητό της Google, Nexus S 4G, και σιγά σιγά θα επεκταθεί και σε άλλα Android Smartphones, που θα είναι συμβατά με την τεχνολογία NFC η οποία επιτρέπει στο χρήστη να εισάγει τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας του, του στη συσκευή και στη συνέχεια να πληρώνει απλώς δείχνοντας το κινητό του στα ταμεία που θα είναι εξοπλισμένα με το σύστημα PayPass της CitiMasterCard.

Επίσης όσοι χρήστες δεν θέλουν να χρησιμοποιούν πιστωτικές κάρτες θα υπάρξει και η προπληρωμένη «κάρτα» της Google, στην οποία βάζουν όσα λεφτά θέλουν.

Η νέα εφαρμογή της Google, στην αρχή θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ και θα είναι συμβατή με 124.000 καταστήματα που θα προμηθευτούν το ειδικό μηχάνημα καθώς και σε 311.000 καταστήματα σε Ευρώπη και Ασία.

Η Google πιστεύει οτι το «Google Wallet» θα είναι η επόμενη γενιά του κινητού εμπορίου ενώ σύμφωνα με τον επικεφαλή της, Έρικ Σμιτ, η τεχνολογία αυτή  ίσως μια μέρα αντικαταστήσει τις πιστωτικές κάρτες.

Τέλος σύμφωνα με τους ειδικούς, οι χρήστες-καταναλωτές θα είναι αρκετά επιφυλακτικοί με τη νέα τεχνολογία της Google, αφού σίγουρα υπάρχουν ανησυχίες για τα θέματα της ασφάλειας των συναλλαγών και της προστασίας των προσωπικών δεδομένων τους παρά τις όποιες διαβεβαιώσεις της εταιρίας για τα συστήματα ασφαλείας που χρησιμοποιεί.

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε