Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Έρχεται το φθινόπωρο το Google TV

Η Google συνεργάζεται για την τηλεοπτική της πλατφόρμα με τις εταιρίες Sony και Logitech.

Την έναρξη λειτουργίας της τηλεοπτικής πλατφόρμας του ιντερνετικού κολοσσού, Google, προανήγγειλε ο ιδιοκτήτης της εταιρίας, Έρικ Σμίντ, στην διεθνή έκθεση τεχνολογίας, στο Βερολίνο.

Το Google TV θα αρχίσει να εκπέμπει μέσω διαδικτύου, το φθινόπωρο στις Ηνωμένες Πολιτείες, και “αργότερα σε όλο τον κόσμο”, δήλωσε ο Έρικ Σμιντ, διευκρινίζοντας ότι “το αργότερο το 2011”, η τηλεοπτική πλατφόρμα της εταιρίας θα είναι προσβάσιμη σε όλους.

Παράλληλα η Google παρουσίασε το νέο επίτευγμά της, ένα λογισμικό που επιτρέπει στο χρήση του ίντερνετ να έχει στη διάθεσή του έναν μεταφραστή. Ο μεταφραστής αυτός μπορεί να βοηθήσει στην επικοινωνία δύο ανθρώπων που δεν μιλούν την ίδια γλώσσα, καθώς ο ένας από τους δύο θα ακούει τη μετάφραση των όσων αναφέρει ο συνομιλητής του, με μικρή χρονοκαθυστέρηση. Ο μεταφραστής στηρίζεται σε έναν πανίσχυρο σέρβερ που ελέγχεται από τη Google.

“Οι αλλαγές σήμερα γίνονται με τέτοια ταχύτητα που οι κοινωνίες δεν είναι έτοιμες στην πραγματικότητα για να αντιμετωπίσουν αυτό που θα συμβεί όταν οι πάντες θα είναι online, ο καθένας θα μπορεί να ανεβάζει πληροφορίες για τα όσα συμβαίνουν γύρω του”, δήλωσε ο Έρικ Σμιντ.

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε