Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

GAME REVIEW: God Of War – Ascension

GAME REVIEW: God Of War – Ascension

Μπορεί να περιμέναμε τρία χρόνια για να δούμε τη νέα συνέχεια του God Of War όμως τελικά άξιζε τον κόπο.

Ο Σπαρτιάτης πολεμιστής που δε μασάει μία μπροστά σε θεούς και δαίμονες, επιστρέφει για μία ακόμα γερή δόση δράσης και μυθολογίας.

Σενάριο
Το God Οf War: Ascension είναι ένα origin story, ακολουθώντας τον Κράτο πριν από τα γεγονότα του πρώτου παιχνιδιού, πάντα στη μυθολογική αρχαία Ελλάδα, φυσικά. Μετά από την απάτη του θεού Άρη (σ.σ. έλα, μην αρχίσεις τις εξυπνάδες τώρα…), ο οποίος τον έκανε να σκοτώσει τη γυναίκα και το παιδί του, ο Κράτος σπάει τον όρκο του προς τον θεό του πολέμου. Τώρα ο μόνος τρόπος για να βρει σωτηρία είναι να κυνηγήσει και να σκοτώσει τις Ερινύες, που τον καταδιώκουν ως επίορκο.

Gameplay
 
Τα βασικά σου όπλα και εδώ είναι τα δύο σπαθιά, γνωστά αυτή τη φορά ως «λεπίδες του χάους», και φυσικά οι αλυσίδες, με τις οποίες μπορείς να πιάνεις εχθρούς αλλά και να μεταβαίνεις σε δύσβατα σημεία. Προχωρώντας στο παιχνίδι, μπορείς να αυξήσεις τις διαθέσιμες κινήσεις, αλλά και να δώσεις στα όπλα σου elemental δυνάμεις, όπως φωτιά και ηλεκτρισμό. Η δράση είναι ανελέητη και «over the top» με διαμελισμούς, αίματα, κτλ., τα οποία μπορείς να επιτύχεις με τα ποικίλα combos που έχεις διαθέσιμα. 

Τα καλύτερα σημεία όμως είναι οι μάχες με τους… μεγάλους κακούς, οι οποίοι είναι συνήθως γιγαντιαίοι, και η νίκη ολοκληρώνεται με χορταστικές, βάρβαρες τελειωτικές κινήσεις.
Το Ascension προσφέρει και μπόλικο platforming, άλλοτε με χωροταξικούς γρίφους και άλλοτε απαιτώντας γρήγορα αντανακλαστικά. Ενδιαφέρον έχει και μία νέα ικανότητα στο platforming, με την οποία κατεδαφίζεις ή αναστηλώνεις συγκεκριμένα κομμάτια κάθε πίστας, κατά βούληση. Επίσης αν είσαι τύπος που σου αρέσει να ψάχνεις για κρυφά αντικείμενα, θα κερδίσεις υπερπολύτιμες αναβαθμίσεις, και όχι απλώς «διακοσμητικά» πράγματα. Τέλος, για πρώτη φορά στην ιστορία της σειράς, το νέο God Οf War διαθέτει και multiplayer στοιχείο, υποστηρίζοντας μέχρι και 8 παίκτες σε ειδικά modes.


Eμφάνιση
Όπως κάθε τίτλος που σχεδιάζεται αποκλειστικά για το PS3, έτσι και το God Οf War: Ascension αγγίζει την τελειότητα. Οι πίστες δίνουν μία απίστευτη αίσθηση μεγαλείου, και το animation είναι ομαλό σαν… το νεράκι! Τόσο ο Κράτος όσο και οι υπόλοιποι χαρακτήρες, έχουν σχεδιαστεί με εξονυχιστική λεπτομέρεια, και τα textures είναι απλά κορυφαίας ποιότητας. Μόνο η κάμερα θα σου σπάσει τα νεύρα, την οποία δεν ελέγχεις καθόλου, αλλά αυτό είναι το λιγότερο. Ενίοτε, προσπαθώντας να δώσει «σκηνοθετική χροιά», είτε απομακρύνεται καμιά εκατοστή μέτρα (!!!) ή κρύβει τελείως τον Κράτο, και μάλιστα εν μέσω μάχης!

Στη χώρα μας, το God Οf War: Ascension κυκλοφορεί πλήρως εξελληνισμένο.
Έχει ελληνικά μενού, ελληνικό in-game κείμενο, ελληνικούς υπότιτλους. Ακόμα και όλοι ανεξαιρέτως οι χαρακτήρες μιλάνε ελληνικά. Από τα απλά επιφωνήματα μέχρι τους κανονικούς διαλόγους. Βέβαια μην περιμένεις το ελληνικό cast να συναγωνιστεί το ταλέντο π.χ. της Λίντα Χαντ (γνωστή ως Hetty, από τη σειρά NCIS L.A.) στο αγγλικό voice-over. Πάντως σε κάθε περίπτωση αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στη Sony και στους συντελεστές για την τόσο καλή δουλειά που έκαναν!

 
 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ GAMESLIFE

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε