Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

GAME REVIEW: Sim City

GAME REVIEW: Sim City

Η Maxis επιστρέφει δυναμικά με το SimCity έναν εξαιρετικό τίτλο που το μόνο του ψεγάδι είναι το γεγονός πως πρέπει να ‘σαι online για όσο παίζεις. Τι να κάνουμε, ουδείς τέλειος…

Όπως και στα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς ουσιαστική πλοκή δεν υπάρχει αφού άλλωστε είναι αχρείαστη. Το παιχνίδι σου δίνει το ρόλο ενός δημάρχου ο οποίος καλείται να δημιουργήσει μια πόλη από το μηδέν και να εξασφαλίσει την ευημερία των πολιτών του προσφέροντάς τους ότι τους είναι απαραίτητο. 

Το SimCity είναι απίστευτα εθιστικό! Ελέγχεις σχεδόν τα πάντα στην πόλη σου: ύδρευση, αποχέτευση, ενέργεια, ασφάλεια, ΜΜΜ και άλλα πολλά βρίσκονται υπό τον έλεγχο σου. 

 
Σχεδιάζεις την πόλη σου όπως εσύ επιθυμείς φτιάχνοντας δρόμους και διαμορφώνοντας ζώνες, προσθέτοντας παράλληλα ποικιλία έξτρα κτηρίων και εγκατάστασεων. Αν οι πολίτες σου είναι χαρούμενοι η πόλη σου μεγαλώνει και αρχίζουν σιγά-σιγά να εμφανίζονται ουρανοξύστες παντού. 

 
Στο Sandbox mode θα απελευθερώσεις τη δημιουργικότητά σου ενώ αξίζει να σημειωθεί πως το παιχνίδι ενθαρρύνει τη συνεργασία μεταξύ των παικτών. 
 
Οι πόλεις μπορούν να ανταλλάσουν αγαθά και να προσφέρουν υπηρεσίες η μια στην άλλη. 
 
Σε περίπτωση που θέλεις να παίξεις μόνος δεν θα αντιμετωπίσεις κανένα απολύτως πρόβλημα. Μπορείς να διατηρείς όσες πόλεις επιθυμείς, αν και αυτές είναι σχετικά μικρές καθώς οι μεγαλύτερες εκτείνονται σε μόλις 2 τετραγωνικά χιλιόμετρα.
 
Το παιχνίδι γενικά είναι καλαίσθητο. Τα γραφικά είναι χαριτωμένα αν και θολώνουν ελαφρώς όταν ζουμάρεις. Η μουσική και τα ηχητικά εφέ είναι και αυτά ικανοποιητικά. Θα δεις τους δημότες σου να πηγαίνουν στις δουλειές τους, τους πυροσβέστες να φτάνουν στο σπίτι που καίγεται και να σβήνουν τη φωτιά, τα αυτοκίνητα να κολλάνε στην κίνηση, τον πυρηνικό σου αντιδραστήρα να καταστρέφεται επειδή οι εργαζόμενοι δεν είναι εκπαιδευμένοι για να τον λειτουργήσουν σωστά. Μικρές καθημερινές στιγμές που θα σου χαρίσουν ένα χαζό χαμόγελο…
 
Μας άρεσαν
  • Ρεαλιστική εξομοίωση, χαριτωμένα γραφικά, ενδιαφέροντα social στοιχεία, εθιστικότατο.
 
Δεν μας άρεσαν
  • Πόλεις περιορισμένου μεγέθους, always online DRM.
 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ GAMESLIFE

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε