Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Γινόμαστε εξαρτημένοι απο το iPhone!

Η έρευνα που έγινε στο πανεπιστήμιο του Stanford για την εξάρτηση του χρήστη απο το iPhone.

Στην έρευνα συμμετείχαν 200 φοιτητές, το 70% του δείγματος είχε ένα iPhone στην κατοχή του πάνω από ένα χρόνο. Τα αποτελέσματα έδειξαν οτι οι χρήστες του συγκεκριμένου smartphone είναι εξαρτημένοι από αυτό.

 

Το 85% των των ιδιοκτητών της συσκευής, δήλωσε ότι χρησιμοποιεί το iPhone ως ρολόι, ενώ το 89% το χρησιμοποιεί και ως ξυπνητήρι.

 

Αρκετά πάνω από το 10% παραδέχθηκε ότι είναι εξαρτημένο από τη συσκευή, το 34% τοποθέτησε τον εαυτό του στα 4/5 της κλίμακας εξάρτησης και μόνο το 6% δήλωσε ότι δεν εξαρτάται καθόλου από αυτό.

Για μερικούς η συγκεκριμένη συσκευή προσφέρει εκτός απο ψυχαγωγία και τόνωση της προσωπικότητας, αφού το 74% ισχυρίστηκε ότι αισθάνεται πολύ “κουλ” που έχει αυτή τη συσκευή.

 

Σύμφωνα με μια καθηγήτρια ανθρωπολογίας, που επέβλεψε την έρευνα, δήλωσε οτι δεν πρόκειται ακριβώς για εξάρτηση αλλά επειδή το iPhone μπορεί μπορεί να παρέχει ανα πάσα στιγμή τόσες πληροφορίες προσωπικές και μη, ώστε μετατρέπεται κάποια στιγμή σε επέκταση του μυαλού του κατόχου του.

 

Αν και η έρευνα έγινε δεκτή με αρκετές αμφιβολίες ως προς το επιστημονικό της επίπεδο, χρησιμοποιήθηκε από την Apple για το marketing του iPhone.

 

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε