Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

H Microsoft κυκλοφορεί update γνησιότητας

Η Microsoft ανακοίνωσε την κυκλοφορία μιας προαιρετικής αναβάθμισης για το κλείδωμα των Windows 7, ώστε να εντοπίσει τα παράνομα αντίγραφα του λειτουργικού.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι πρόκειται σύντομα θα στείλει μια αναβάθμιση στους χρήστες των Windows 7, η οποία θα εντοπίσει τα παράνομα αντίγραφα του λειτουργικού που έχουν εγκατασταθεί, χρησιμοποιώντας πάνω από 70 διαφορετικά cracks ενεργοποίησης.

Το software που χρησιμοποιείται κατά της πειρατείας με την ονομασία Windows Genuine Advantage (WGA), θα αναρτηθεί στο download site της Microsoft στις 17 Φεβρουαρίου, θα προσφέρεται ως προαιρετική αναβάθμιση μέσω του Windows Update και θα έχει το χαρακτηρισμό “σημαντικό”.

Στόχος της αναβάθμισης είναι όλοι οι χρήστες των Windows 7 Home Premium, Professional, Ultimate και Enterprise.

Μόλις λοιπόν οι χρήστες εγκαταστήσουν το update, τα συστήματα που τρέχουν παράνομες εκδόσεις των Windows 7, θα εμφανίσουν μια μαύρη οθόνη, ενώ θα γεμίσουν από μηνύματα που θα τους ειδοποιούν ότι η έκδοση που χρησιμοποιούν δεν είναι αυθεντική. Ένω στα συστήματα που τρέχουν τις νόμιμες εκδόσεις των 7 δεν θα εμφανιστεί τίποτα.

Το WAT update θα επικοινωνεί, κάθε 90 μέρες, με τους servers της Microsoft, ώστε να ελέγχει την αξιοπιστία των 7 και θα χρησιμοποιεί αυτές τις ευκαιρίες ώστε να εντοπίζει νέα cracks.

Αν το WAT εντοπίσει πειραγμένα, απενεργοποιημένα ή απόντα αρχεία, το software θα πραγματοποιεί αυτόματα ελέγχους κάθε εβδομάδα.

Να θυμίσουμε οτι το 2006 η Microsoft είχε, “αναγκάσει” όλους τους χρήστες των Windows XP να εγκαταστήσουν την WGA αναβάθμιση, την οποία είχε χαρακτηρίσει ως υψίστης σημασίας. Πολλοί όμως ήταν οι χρήστες που είχαν μηνύσει τη Microsoft για αυτή την ενέργειά της. Από τότε, οι αναβαθμίσεις λογισμικού κατά της πειρατείας έχουν γίνει λιγότερο επιθετικές και “προαιρετικές”…

 

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε