Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

H Τεχνολογία το 2010

Στις μέρες μας η τεχνολογία εξελίσσεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς αλλάζοντας συνεχώς…

…τις ανάγκες και τις συνήθειες μας στον καθημερινό τρόπο ζωής. Είναι δύσκολο λοιπόν να ξεχωρίσουμε συγκεκριμένες τεχνολογικές εξελίξεις που θα φέρουν τα πάνω κάτω το 2010 μιας και ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί, αλλά μπορούμε να δούμε πως περίπου θα κινηθούν τα πράγματα.
Στον τομέα των κινητών τηλεφώνων ο τρόπος χρήσης των συσκευών άλλαξε ριζικά. Είναι η αρχή του τέλους των όμορφων και λιγότερο λειτουργικών τηλεφώνων με το iPhone τηςApple να γίνεται σταθμός στην τεχνολογία και στον σχεδιασμό των τηλεφώνων με αποτέλεσμα να αλλάζει τον τρόπο που επικοινωνούμε αλλά και τον τρόπο που κατασκευάζονται οι συσκευές απο τις εταιρίες. Θα δούμε τη Samsung με το λειτουργικό Bada να φέρνει τις δυνατότητες ενός smartphone σε φθηνότερες συσκευές αλλά και τη Google με τη νέα της συσκευή που θα φέρει επανάσταση. Τέλος όλες οι εταιρίες θα παρουσιάσουν νέα κινητά με νέα χαρακτηριστικά αλλά εκει που θα επικεντρωθούν θα είναι στα ηλεκτρονικά καταστήματά που θα φτιάχνουν εφαρμογές για  τις συσκευές τους όπως πολύ επιτυχημένα έκανε η Apple με το Appstore.
Μια ακόμα πολύ καλή χρονιά θα είναι για την Google αφού πολύς κόσμος περιμένει την κυκλοφορία του λειτουργικού συστήματος Google Os το δεύτερο εξάμηνο του 2010 εγκατεστημένο σε πολλά Netbooks
Το 2010 θα αρχίσουν να μπαίνουν στη ζωή μας σιγά σιγά τα ηλεκτρονικά βιβλία κατα κόσμων e-books που πλέον προσφέρουν ωραίο σχεδιασμό και εύκολη ανάγνωση σε αντίθεση με τους προκάτοχούς. Τα e-books με την τεχνολογία ηλεκτρονικού μελανιού που χρησιμοποιούν κάνουν πιο ρεαλιστικό το διάβασμα τόσο ώστε να θυμίζει πολύ, την ανάγνωση απο τις σελίδες ενός κανονικού βιβλίου. Βέβαια η παρουσία ψηφιακών βιβλίων δημιουργεί και νέους φόβους πειρατείας όπως έγινε και παλαιότερα με τα Mp3, με αποτέλεσμα οι εκδότες να κυνηγούν τους βιβλιοπειρατές.
Τέλος, η τρισδιάστατη εικόνα εξελίσσεται και αυτή. Η ταινία Avatar αφήνει όλους τους θεατές στο σινεμά με το στόμα ανοιχτό με τις απίστευτες εικόνες που προβάλει. Έτσι το 2010 θα δούμε αρκετές προσπάθειες προσαρμογής της 3D τεχνολογίας στη καθημερινή μας ζωή με την κυκλοφορία λίγων 3D τηλεοράσεων και φωτογραφικών μηχανών που πρόκειται να κυκλοφορήσουν στην αγορά. Το 3D όμως δεν μπορεί για την ώρα να ευδοκιμήσει λόγω του κόστους οπότε όλοι θα στραφούν στις εικόνες Υψηλής ανάλυσης με τις χιλιάδες τηλεοράσεις υψηλής ανάλυσης που κυκλοφορούν. Θα είναι μία χρονιά που ταBlu-ray Dvd θα έχουν την τιμητική τους.
Καλή χρονιά λοιπόν σε όλους με υγεία πάνω απ’ όλα και υπομονή για τα gadgets που μας περιμένουν το 2010.

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε