Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Hacker διαρρέει οικονομικά στοιχεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης!

Hacker διαρρέει οικονομικά στοιχεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης!

Ισχυρή κυβερνοεπίθεση με ταυτόχρονη υποκλοπή σημαντικών οικονομικών στοιχείων δέχτηκε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας πρίν απο μερικές ημέρες! 

 
Ο hacker με το ψευδώνυμο [PAOK], που είχε πραγματοποιήσει αντίστοιχη επίθεση hacking στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης, σε μήνυμα που απέστειλε προς την συντακτική ομάδα του SecNews, ανέλαβε την ευθύνη για την νέα ισχυρή επίθεση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης.
 
Ο hacker με το ψευδώνυμο [PAOK], που επιλέγει όπως είναι εμφανές να στοχοποιεί συστήματα κυρίως υπηρεσιών και οργανισμών της Βορείου Ελλάδος, σε μια επίδειξη ισχύος και δυνατοτήτων, διέρρευσε σημαντικά στοιχεία της οικονομικής διεύθυνσης της Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης (!). 
 
Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης  βρίσκεται στις υποδομές του Εθνικού Δικτύου Syzefxis ενώ έχει παρατηρηθεί αρκετές φορές στο παρελθόν, όπως διαπιστώσαμε, μαζική αλλοίωση ιστοσελίδων σε διευθύνσεις της υπηρεσίας.
O [PAOK] όπως αναφέρει στο μήνυμά του, “απέκτησε πρόσβαση σε subdomains της υπηρεσίας αλλά μεγαλύτερο ενδιαφέρον για αυτόν είχε το τμήμα Οικονομικής Διαχείρισης.
 
Διαβάστε περισσότερα στο Secnews.gr

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε