Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Hacker έκλεψαν προσωπικά δεδομένα από τράπεζες!

Επίθεση χάκερ δέχθηκε μία εταιρία μάρκετινγκ με αποτέλεσμα να κλαπούν εκατομμύρια email και ονόματα χρηστών.

Η εταιρία marketing online marketing που συνεργάζεται με πολλές αμερικάνικες τράπεζες όπως η Citigroup και η JPMorgan Chase & Co, δέχθηκε επίθεση hacker με αποτέλεσμα να κλαπούν τα στοιχεία που είχε στις βάσεις δεδομένων της.

Έτσι τα ονόματα και email των πελατών της Citigroup Inc αλλά και άλλων μεγάλων εταιρειών στις ΗΠΑ, κλάπηκαν από την επίθεση αυτή, χωρίς όμως να υπάρχουν διαρροές προσωπικών πληροφοριών των πελατών τους, όπως οικονομική κατάσταση, πιστωτικές κάρτες ή το social security number των πελατών τους.

Η Epsilon στέλνει μαζικά email για διαφημιστικές-προωθητικές καμπάνιες σε καταναλωτές που εγγράφονται στις υπηρεσίες των συνεργαζόμενων εταιρειών ή αγοράζουν online από αυτές προσφέροντας το email τους κι έτσι οι μόνες πληροφορίες που έχει για τους πελάτες των εταιριών είναι το όνομα τους και το e-mail τους.

Σύμφωνα με την εταιρία πάντως μόλις το 2% της βάσης δεδομένων των χρηστών της έχουν κλαπεί, ποσοστό που όμως αντιστοιχεί σε εκατομμύρια emails ενώ συμπληρώνει οτι οι πληροφορίες αυτές είναι άχρηστες και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο για spam ή phishing.

Τέλος, ήδη οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ έχουν ξεκινήσει τις έρευνες σχετικά με το περιστατικό.

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε