Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Η Γαλλική υπηρεσία κατά της πειρατείας “Hadopi” έχει μηνύσει 14 άτομα σε 20 μήνες

Η Γαλλική υπηρεσία κατά της πειρατείας “Hadopi” έχει μηνύσει 14 άτομα σε 20 μήνες

Η ομάδα, Hadopi, είναι υπεύθυνη για την εφαρμογή του νόμου περί πειρατείας στη Γαλλία…

Το 2010, οι γαλλικές αρχές δημιούργησαν μια υπηρεσία, της οποίας σκοπός είναι η προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων στο διαδίκτυο στη Γαλλία. 
 
Η ομάδα Hadopi, λαμβάνει αιτήσεις από τους κατόχους των δικαιωμάτων ώστε να διακόψουν τη λειτουργία οποιασδήποτε γαλλικής διεύθυνσης ΙΡ προσπαθεί να μεταφορτώσει ένα αρχείο με παράνομο περιεχόμενο.
 
Η Πρόεδρος της Επιτροπής για την Προστασία των Δικαιωμάτων (μέρος του οργανισμού Hadopi), Mireille Imbert-Quaretta, προχώρησε σε δημοσιοποιήση στοιχειών που αντανακλούν την αποτελεσματικότητα της πάταξης της πειρατείας στη Γαλλία και μίλησε στα ΜΜΕ σχετικά με τις επιτυχίες της ομάδας μέσα σε σχεδόν δύο χρόνια.
 
Από τα 3 εκατομμύρια διευθύνσεων ΙΡ που εντοπίστηκαν από την Hadopi, στα 1.15 εκατομμύρια εντοπίστηκε πειρατεία περιεχομένου, όπου σε πρώτη φάση απέστελλαν απλά μια προειδοποιητική επιστολή. Από αυτά τα 1.15 εκατομμύρια, οι 102,854 έλαβαν και δεύτερη προειδοποίηση και οι 340 έλαβαν και τρίτη. 
 
Σε περίπτωση που αγνοούσαν και την τρίτη επιστολή, η Hadopi μπορούσε να αναλάβει νομική δράση. Από την 1η Ιουλίου του 2010, μόνο 14 παραβάτες αγνόησαν και την τρίτη προειδοποίηση, των οποίων η υπόθεση κατατέθηκε σε Γαλλικό δικαστήριο, αλλά δεν έχει γίνει καμία δίκη μέχρι στιγμής.

Διαβάστε περισσότερα στο Secnews.gr

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε