Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Η Google ψάχνει νέους επιστήμονες!

Η Google ψάχνει νέους επιστήμονες!

H Google διοργανώνει για ακόμα μία χρονιά το διεθνή διαγωνισμό νέων επιστημόνων!

Η Google σε συνεργασία με το CERN, τη LEGO Group, το National Geographic και το Scientific American διοργανώνει τον ετήσιο διαγωνισμό επιστήμης (Science Fair) μέσα από τον οποίο θέλει να βρει την επόμενη γενιά επιστημόνων και μηχανικών.
 
Τα projects των περσινών νικητών τού Google Science Fair, αφορούσαν την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, τη βελτίωση της ακρόασης μουσικής για άτομα με απώλεια ακοής, και την τεκμηρίωση του οικοσυστήματος του νερού.
 
Αίτηση μπορεί να κάνει κάθε μαθητής ηλικίας 13 έως 18 ετών μέχρι τις 30 Απριλίου και μέχρι τον Ιούνιο θα έχουν επιλεχθεί οι 30 φιναλίστ και οι 15 που θα προκριθούν θα μεταβούν στην έδρα της Google στο Mountain View της Καλιφόρνια, που θα γίνει και ο τελικός στις 23 Σεπτεμβρίου.

Τέλος ανάμεσα στα βραβεία υπάρχει μία υποτροφία 50.000 δολαρίων, επιχορήγηση 10.000 δολαρίων σε μετρητά, ένα ταξίδι στα Γκαλαπάγκος με το National Geographic Expeditions, επισκέψεις στο CERN, τη Google ή το LEGO Group και πρόσβαση στα ψηφιακά αρχεία του Scientific American για ένα χρόνο για το εκπαιδευτικό ίδρυμα του νικητή αλλά και ένα επιπλέον έπαθλο 50.000 δολαρίων στο project που θα αντιμετωπίσει πρακτικά ένα θέμα κοινωνικό, υγείας ή περιβάλλοντος.

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε