Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Η Google ψηφιοποιεί 1.000.000 βιβλία στην Ιταλία

H Google σε συνεργασία με το ιταλικό υπουργείο Πολιτισμού υπέγραψαν στη Ρώμη για την ψηφιοποίηση ενός εκατομμυρίου βιβλίων χωρίς δικαιώματα από τις εθνικές βιβλιοθήκες της Ρώμης και της Φλωρεντίας.

Η Εταιρία θα εγκαταστήσει ένα κέντρο ψηφιοποίησης στην Ιταλία και ανακοίνωσε οτι θα αναλάβει το κόστος της ψηφιοποίησης όλων των έργων, διευκρινίζοντας ότι τα βιβλία θα είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα της Google Books.

Σύμφωνα με την Google, ένα μέρος από τις συλλογές αυτές θα είναι εύκολα διαθέσιμο σε ψηφιακή μορφή σε οποιονδήποτε έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Επιπλέον, θα παρέχει στις βιβλιοθήκες ψηφιακά αντίγραφα των βιβλίων αυτών, ώστε να έχουν πρόσβαση οι αναγνώστες και απο άλλες πλατφόρμες.

Έχουν ήδη καταχωρηθεί σε καταλόγους 285.000 βιβλία που συνοδεύονται από τα μετα-δεδομένα τους (metadata) από την Εθνική Υπηρεσία Βιβλιοθηκών (SBN), διευκρινίζει το Google.

Ο κατάλογος των βιβλίων που έχουν επιλεγεί για να ψηφιοποιηθούν από την Google θα ολοκληρωθεί κατά τα επόμενα δύο χρόνια και μετά θα «φορτωθούν» στο διαδίκτυο.

Το σχέδιο αυτό ίσως ανοίξει το δρόμο και για άλλα παρόμοια σχέδια στην Ευρώπη.

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε