Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Η Mozila ετοιμάζει το δικό της λειτουργικό!

Όπως όλα δείχνουν, η Mozila ετοιμάζει το δικό της λειτουργικό όπως έχει κάνει και η Google με το Chrome OS.

Σύμφωνα με στελέχη της Mozilla οι φήμες που θέλουν την εταιρία να ετοιμάζεται να ξεκινήσει την ανάπτυξη ενός νέου λειτουργικού συστήματος παρόμοιο με αυτό που έκανε η Google, με το Chrome OS, φαίνεται πως είναι αληθινές

Για την ώρα η εταιρία έχει ονομάσει το project Boot to Gecko (B2G) και ο βασικός πυρήνας του βασίζεται πάνω στο Android της Google.

Όμως επειδή η Mozilla δεν θέλει το δημιούργημά της να θυμίζει στο χρήστη το  λειτουργικό Android και γι’ αυτό το λόγο δεν πρόκειται να χρησιμοποιεί Android apps, αλλά εφαρμογές HTML5 που θα είναι βασισμένες στα standards των εφαρμογών που χρησιμοποιεί το iOS και το Android.

Το B2G σύμφωνα με τους ειδικούς θα είναι ικανό να εκτελέσει όλες τις βασικές λειτουργίες ενός τηλεφώνου όπως πραγματοποίηση κλήσεων, αποστολή αρχείων μέσω Bluetooth, αποστολή μηνυμάτων και άλλα ενώ οι προγραμματιστές θα μπορούν να επεξεργαστούν και να αλλάξουν τα προγράμματα όπως θέλουν ελεύθερα.

Για την ώρα πάντως το project αυτό είναι σε πολύ αρχικό στάδιο και αναμένεται να γίνουν πολλοί πειραματισμοί μέχρι να καταλήξουν σε κάποια βασική δομή.

Πάντως το μόνο σίγουρο είναι οτι ο Firefox θα παίζει βασικό ρόλο στο νέο  λειτουργικό, όπως έχει κάνει και η Google με το τον Chrome στο Chrome OS.

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε