Τρίτη, 16 Απρ.
20oC Αθήνα

Η Βραζιλία στρέφεται εναντίον του Twitter!

Η Βραζιλία στρέφεται εναντίον του Twitter!

Εισαγγελέας θέλει να επιβάλει στο Τwitter να κλείσει τους λογαριασμούς των χρηστών στο που δίνουν πληροφορίες για τα μπλόκα της Αστυνομίας.

Σύμφωνα με πρόταση ενός εισαγγελέα Βραζιλία,  οι δικαστικές αρχές της χώρας θα πρέπει να επιβάλουν πρόστιμο ύψους 220.000 ευρώ κάθε μέρα, στο Twitter,  γιατί κάθε μέρα δημοσιεύονται στη δημοφιλή υπηρεσία πολλά tweets χρηστών που προειδοποιούν τους οδηγούς για τα σημεία των αστυνομικών μπλόκων.

Αν το Twitter δεν θέλει να πληρώνει ως αποζημίωση για παρεμπόδιση του έργου της αστυνομίας, ο εισαγγελέας πρότεινε στο Twitter να διαγράψει τα accounts που περιλαμβάνουν τέτοιου είδους πληροφορίες.

Για την ώρα η πρόταση του εισαγγελέα δεν έχει γίνει δεκτή μιας και αναμένεται μέσα στις επόμενες μέρες η απόφαση από τις αρμόδιες αρχές.
 
Από την πλευρά του το Twitter, μιας και υιοθέτησε την πολιτική λογοκρισίας των Tweets μάλλον δεν θα δυσκολευτεί να διαγράψει τα accounts με τις πληροφορίες αυτές σε περίπτωση που το αίτημα του εισαγγελέα γίνει δεκτό.

Τέλος αν γίνει αυτό τότε ανοίγεται ο δρόμος και στις άλλες κυβερνήσεις χωρών να κάνουν παρόμοιες αιτήσεις πράγμα που σίγουρα δεν θα αρέσει και πολύ στους χρήστες του δημοφιλούς δικτύου.

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε