Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Η αστυνομία της Κορέας εξάρθρωσε σπείρα gaming hackers!

Η αστυνομία της Κορέας εξάρθρωσε σπείρα gaming hackers!

Μία ομάδα χάκερ η οποία είχε στήσει κομπίνα σε online παιχνίδια για να έχει έσοδα από αυτά, κατάφεραν να εντοπίσουν οι αστυνομικές της Κορέας.

Οι συνολικά 30 χάκερ που συνελήφθησαν έκαναν farming σε διαδικτυακά παιχνίδια όπως το Lineage II και το Dungeon Fighter Online και στη συνέχεια πουλούσαν τα κέρδη τους σε διάφορα site.

Για όσους δεν γνωρίζουν, το Farming είναι όταν κάποιος παίχτης ενός online παιχνιδιού μαζεύει διάφορα προϊόντα μέσα στο παιχνίδι, όπως λεφτά ή κάποια σπάνια αντικείμενα και στη συνέχεια τα πουλάει σε κάποιον τρίτο, έναντι κάποιας χρηματικής αμοιβής.

Στην περίπτωση αυτή, η ομάδα χάκερ δημιούργησε ένα ειδικό πρόγραμμα μέσα από το οποίο , δημιουργούσαν τεράστιες ποσότητες χρημάτων στα διάφορα online παιχνίδια και στη συνέχεια τα πουλούσαν σε διάφορα sites.

Από αυτή τη διαδικασία τα έσοδά που έβγαλαν τα τελευταία δύο χρόνια αγγίζουν τα $6.000.000 από τα οποία το 55%, πήγαινε στους Βορειοκορεάτες που είχαν αναπτύξει το ειδικό αυτό πρόγραμμα.

Τέλος Βορειοκορεάτες αυτοί πιστεύεται από τις αρχές οτι έδιναν περίπου $500 κάθε μήνα σε όργανα τις τάξεις για να τους παρέχουν κάλυψη!

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε