Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

Η νέα εύκαμπτη μπαταρία

 Μία νέα μπαταρία δημιούργησε η Ιαπωνική εταιρία NEC η οποία αναμένεται να αλλάξει πολλά…

H εταιρία ηλεκτρονικών NEC δημιούργησε μία εύκαμπτη μπαταρία η οποία είναι πάρα πολύ λεπτή (πάχος 0,3 χιλιοστών) και για να επαναφορτιστεί χρειάζεται μόλις μισό λεπτό ενώ μπορεί και διατηρεί το 75% του ηλεκτρικού φορτίου της μετά από 500 επαναφορτίσεις.

Η μπαταρία αυτή, βασίζεται σε οργανικό πολυμερές και η κατασκευή της γίνεται με τη βοήθεια εκτυπωτικών τεχνολογιών, πράγμα που βοηθά στη μελλοντική αξιοποίησή της σε νέου τύπου πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες ή άλλες «έξυπνες» κάρτες («κλειδιά» για πόρτες ξενοδοχείων, κάρτες συγκοινωνιακών μέσων κ.α.).

Έτσι με αυτή τη μπαταρία θα μπορούσαν να κατασκευαστούν οι «έξυπνες» πλαστικές κάρτες οι οποίες θα διαθέτουν μία μικρή οθόνη από την οποία θα μπορεί να ενημερώνεται ο χρήστης, για τις διάφορες πληροφορίες του λογαριασμού του χωρίς να χρειάζεται να πάει σε κάποιο ΑΤΜ.

Μπορεί τέτοιου είδους κάρτες να αργήσουν να κυκλοφορήσουν στην αγορά όμως η ΝEC σκοπεύει να ενσωματώσει τη νέα πολύ λεπτή μπαταρία σε διάφορα προϊόντα της μέσα στον επόμενο χρόνο, όπως οθόνες και e-readers 

 

 

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε