Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Συννεφιά 10 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ιός που χτυπάει τους Mac!

Ιός που χτυπάει τους Mac!
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 23.05.2011 | 08:29
Πρώτη δημοσίευση: 23.05.2011 | 08:29

Ένας νέος ιός έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στους χρήστες των υπολογιστών της Apple.

Mέχρι σήμερα οι κάτοχοι ενός Mac, είχαν το κεφάλι τους ήσυχο, αφού δεν τους απασχολούσαν τα θέματα των ιών που κυκλοφορούσαν.

Τις τελευταίες μέρες όμως έκανε την εμφάνισή του ένα ψεύτικο antivirus που ονομάζεται το MacDefender ισχυρίζεται να προστατέψει τον Mac του χρήστη, όμως στην πραγματικότητα του προκαλεί πολλά προβλήματα.

Το νέο υποτιθέμενο antivirus, ανήκει στην κατηγορία scareware, πρόγραμμα δηλαδή που έχει βασικό σκοπό να παροτρύνει το χρήστη να το εγκαταστήσει στον υπολογιστή του, για να ελέγξει για προβλήματα ασφαλείας στο σύστημα του.

Όπως είναι αναμενόμενο το πρόγραμμα του εμφανίζει μια λίστα με υποτιθέμενες απειλές που υπάρχουν στον υπολογιστή του και λέει στο χρήστη να δώσει ένα χρηματικό ποσό, για να το αγοράσει και να απαλλαγεί από αυτές.

Με μία πρώτη ματιά το MacDefender μπορεί να ξεγελάσει εύκολα κάποιο ανυποψίαστο χρήστη, αφού είναι ιδιαίτερα προσεγμένο σχεδιαστικά αλλά κι εμφανίζεται στις πρώτες θέσεις στα αποτελέσματα αναζήτησης antivirus.

Όσοι χρήστες το έχουν εγκαταστήσει θα πρέπει να πάνε στo Activity Monitor (Applications-Utilities) και να τερματίσουν οποιαδήποτε διαδικασία έχει να κάνει με το Mac Defender και στη συνέχεια να σβήσουν το Mac Defender από το φάκελο Applications.

Τέλος θα πρέπει να κάνει μία αναζήτηση στο Spotlightγια να σιγουρευτεί οτι δεν ύπάρχει κάποιο αρχείο που σχετίζεται με το Mac Defender.

Μετά από αυτά το Mac θα λειτουργεί και πάλι σωστά..


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook