Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Κακόβουλη εφαρμογή στο Facebook μεταδίδει malware για Android

Κακόβουλη εφαρμογή στο Facebook μεταδίδει malware για Android

Οι εφαρμογές Android που κατασκευάζονται από τρίτους, ήταν ανέκαθεν η κύρια πηγή «μόλυνσης» των συσκευών των χρηστών που χρησιμοποιούν το δημοφιλές λογισμικό.

 
Τώρα η Gmanetwork αναφέρει ότι οι χρήστες κινητών τηλεφώνων που χρησιμοποιούν Android OS, έχουν λάβει προειδοποίηση για μια νέα ψεύτικη εφαρμογή που κυκλοφορεί στο Facebook και μπορεί να μολύνει τις συσκευές τους. Οι ψεύτικες εφαρμογές συνήθως παρουσιάζουν παρόμοιες λειτουργίες με τις πραγματικές, αλλά αυτό που κάνουν είναι να ανακατευθύνουν τον χρήστη σε έναν άλλο σύνδεσμο, που δεν σχετίζεται με το Facebook, αλλά πιθανότατα με κακόβουλο λογισμικό.
 
Το πιο ανησυχητικό όμως είναι ότι πολλές κακόβουλες εφαρμογές παρουσιάζονται ως δήθεν νόμιμα αντίγραφα μερικών από τις πιο δημοφιλείς. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η εφαρμογή Angry Birds Space  που στόχευε χρήστες Android ή η ψεύτικη εφαρμογή Instagram.
 
Οι ψεύτικες εφαρμογές υποστηρίζουν ότι σκανάρουν τις επαφές ενός χρήστη στο Facebook και εμφανίζουν μια λίστα με όλους τους πιθανούς φίλους ή φίλες μεταξύ των φίλων του χρήστη. Η BitDefender δήλωσε ότι ενώ η μέθοδος cross-sitescripting δεν είναι κάτι καινούργιο, αυτή τη φορά είναι άμεσος ο συσχετισμός μεταξύ του Facebook και της προώθησης εφαρμογών για Android μέσω ανακατεύθυνσης της κυκλοφορίας σε κινητά.
 
Αυτό θα μπορούσε να είναι και η αρχή για την πληρωμή προωθητικών ενεργειών στο Facebook, όπου προγραμματιστές εφαρμογών Android, μπορούν να δημοσιεύουν εφαρμογές μέσω του Facebook, οι οποίες δεν είναι έγκυρες.
 

Διαβάστε περισσότερα στο Secnews,gr 

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε