Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Καταδίκη για τον Χακερ του Obama!

O Francois Cousteix, γνωστός και ως Hacker Croll μετά από τις πολλές εισβολές σε λογαριασμούς Twitter, πέρασε τελικά την πόρτα του δικαστηρίου.

O χάκερ που είχε προκαλέσει πονοκέφαλο στους υπεύθυνους ασφαλείας του Twitter, αφού είχε καταφέρει να μπει στο λογαριασμό του Barack Obama, της Britney Spears αλλά και πολλών άλλων διάσημων, καταδικάστηκε από δικαστήριο της κεντρικής Γαλλίας με ποινή φυλακής πέντε μηνών με αναστολή.

Ο Francois Cousteix δήλωσε ότι τα κίνητρά του ήταν αθώα και οτι ήθελε μόνο να δείξει στους χρήστες του διαδικτύου πόσο μικρή είναι ασφάλεια των δεδομένων τους αφού ο ίδιος δεν έχει πτυχίο κολεγίου ούτε ειδική εκπαίδευση στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.
Ο Cousteix κατάφερε να σπάσει τους κωδικούς απλά με την αναζήτηση πληροφοριών που πολύ συχνά βάζουμε όλοι μας ως κωδικούς πρόσβασης, όπως η ημερομηνία γέννησης ή ονόματα κατοικίδιων ζώων κτλ. κι έτσι οι κωδικοί ήταν πολύ εύκολο να βρεθούν αφού τα στοιχεία εισόδου στους λογαριασμούς ήταν πολύ συνηθισμένα.
Τέλος ο Cousteix είχε καταφέρει να μπει και σε λογαριασμούς διοικητικών υπαλλήλων του Twitter αποκτώντας πληροφορίες τις οποίες στην συνέχεια έστειλε σε πολύ γνωστό τεχνολογικό blog.
Τώρα ο Cousteix σχεδιάζει να επιστρέψει στην εργασία του που απέκτησε πριν από δύο μήνες, εξαιτίας της φήμης που απέκτησε από τις online πράξεις του.
 

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε