Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Κυκλοφόρησε η Release Preview έκδοση των Windows 8

Κυκλοφόρησε η Release Preview έκδοση των Windows 8

Η Microsoft ανακοίνωσε oτι η τελική δοκιμαστική έκδοση του νέου λειτουργικού συστήματός της Windows 8 είναι πλέον διαθέσιμη. 

 
Η νέα έκδοση προσφέρει μια γρήγορη και άμεση εμπειρία, μαζί με ένα νέο περιβάλλον εργασίας που ανταποκρίνεται το ίδιο καλά στην αφή, όσο και στο πληκτρολόγιο και το ποντίκι. Από την Windows 8 Consumer Preview έκδοση που διατέθηκε το Φεβρουάριο και σημείωσε περισσότερα από 1 εκατομμύριο downloads εντός του πρώτου εικοσιτετραώρου, τα Windows 8 αποτελούν το πιο δοκιμασμένο λειτουργικό σύστημα της Microsoft όλων των εποχών, ενώ με τη σημερινή έκδοση, μπαίνουν στην τελική φάση ανάπτυξης προτού διατεθούν στους κατασκευαστές για παραγωγή. 
Η Release Preview έκδοση των Windows 8 προσφέρει νέα Apps (εφαρμογές) από τη Microsoft και τους συνεργάτες της. Ξεχωρίζουν τα Apps Bing Travel, News και Sports, όπως και τα Gaming και Music Xbox που ενσωματώνονται με το Zune pass. Η Windows 8 Release Preview περιλαμβάνει και σημαντικές βελτιώσεις στις εφαρμογές Mail, Photos και People που ξεκίνησαν αρχικά με την έκδοση Windows 8 Consumer Preview. Επιπλέον, η Microsoft έχει δουλέψει στενά με τους συνεργάτες της για να προσφέρει εφαρμογές από όλο τον κόσμο μέσω του Windows Store. 
 
Πέρα από τις νέες εφαρμογές από τη Microsoft και τους συνεργάτες, οι πελάτες που θα δοκιμάσουν την έκδοση Windows 8 Release Preview θα διαπιστώσουν δεκάδες χιλιάδες βελτιώσεις στο σύνολο του προϊόντος, όπως αυξημένες δυνατότητες εξατομίκευσης για την οθόνη Έναρξης, βελτιωμένη υποστήριξη πολλαπλών οθονών (multimonitor), βελτιώσεις στον τρόπο που οι χρήστες βρίσκουν και κατεβάζουν εφαρμογές μέσω του Windows Store, καθώς και νέες λειτουργίες Family Safety. 
 
Ο νέος Internet Explorer 10 επαναπροσδιορίζει την περιήγηση στο διαδίκτυο, ιδιαίτερα για συσκευές αφής. Το διαδίκτυο αποκτά την ευκολία και την αμεσότητα μιας εφαρμογής, και μέσω νέων δυνατοτήτων όπως το “flip ahead”, λειτουργεί εξ ίσου διαισθητικά. Ενσωματωμένος στον Internet Explorer 10 είναι ένας Adobe Flash Player που ανταποκρίνεται στην αφή και βελτιστοποιεί την κατανάλωση ενέργειας. Ο Internet Explorer 10 είναι ο πρώτος browser με προεπιλεγμένο το χαρακτηριστικό Do Not Track, για να δίνει στους χρήστες περισσότερες επιλογές και μεγαλύτερο έλεγχο για την προστασία των προσωπικών τους δεδομένων. 
Από τις 2 Ιουνίου 2012, η Microsoft θα αρχίσει να διαθέτει την προσφορά Windows Upgrade σε 131 αγορές, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και Καναδά. Οι καταναλωτές που αγοράζουν ενδεδειγμένους υπολογιστές  με Windows 7 έως τις 31 Ιανουαρίου 2013, θα μπορούν να αποκτήσουν την αναβάθμιση σε Windows 8 Professional στην εκτιμώμενη τιμή λιανικής €14.99 (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ) κατά τη διάρκεια της προσφοράς. 
 
Πέραν της προσφοράς Windows Upgrade που απευθύνεται στους καταναλωτές που θα αγοράσουν PC με προεγκατεστημένα Windows 7, η Microsoft θα ανακοινώσει εντός των επόμενων μηνών επιπλέον προσφορές που θα δώσουν τη δυνατότητα στους καταναλωτές που ήδη έχουν υπολογιστή με Windows 7 να αναβαθμίσουν σε Windows 8, ταυτόχρονα με την ευρεία διάθεσή τους. 
 
Τέλος Όσοι θέλουν να την «κατεβάσουν», μπορούν να την κατεβάσουν από εδώ 

 

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε