Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Κυκλοφόρησε το νέο Playbook!

Ήρθε ο νέος αντίπαλος του iPad από την εταιρία των Blacberry κινητών.

Η RIM, η κατασκευάστρια εταιρεία των BlackBerry smartphone τα οποία ήταν στην πρώτη θέση στην αγορά μέχρι να κυκλοφορήσει το iPhone και οι Android συσκευές, έδωσε την απάντησή της στο iPad της Apple, με την κυκλοφορία του νέου Tablet της, Playbook, που πιστεύεται οτι θα αγαπηθεί από τους χρήστες των Blackberry smartphone και όχι μόνο…

Έτσι λοιπόν, η νέα συσκευή PlayBook της Research In Motion διαθέτει 7 ιντσών οθόνη ανάλυσης 1024×768, με δύο κάμερες (μπροστά – πίσω) για να υπάρχει και η δυνατότητα βίντεο-κλήσης ενώ η χωρητικότητα του είναι 16GB και 32GB ανάλογα με τις ανάγκες του χρήστη.

Για την ώρα η πρώτη έκδοση που κυκλοφορεί στα καταστήματα,  υποστηρίζει μόνο WiFi ενώ οι επόμενες εκδόσεις θα υποστηρίζουν δίκτυα 3G αλλά και δίκτυα νέας γενιάς (4G).

Στο ηλεκτρονικό κατάστημα της εταιρίας κάθε χρήστης μπορεί να κατεβάσει διάφορες εφαρμογές, ενώ εντύπωση μας έκανε οτι όταν παίρνει ο χρήστης το νέο Playbook στα χέρια του, δεν υπάρχουν εγκατεστημένες εφαρμογές email, ημερολογίου κι επαφών παρά μόνο αν έχει κάποιο Blackberry που με την ειδική εφαρμογή Bridge μέσω Bluetooth συγχρονίζονται κι εμφανίζονται οι εφαρμογές αυτές.

Το λειτουργικό του PlayBook βασίζεται σε ανοιχτού κώδικα λογισμικό (Unix Based OS) με αποτέλεσμα οι προγραμματιστές να έχουν την ελευθερία να δημιουργήσουν όπως θέλουν τις εφαρμογές τους πράγμα που η Apple υστερεί αφού για να ανεβάσει μία νέα εφαρμογή κάποιος πρέπει πρώτα να την εγκρίνει η εταιρία.

Τέλος η τιμή του στην Αμερική και τον Καναδά όπου κυκλοφορεί, ξεκινάει από 500$ ενώ σε λίγο καιρό θα το δούμε και στα ράφια των Ευρωπαϊκών καταστημάτων.

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε