Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Λέει οτι το Facebook είναι δικό του!

Ένας web designer ισχυρίζεται πως είναι ο νόμιμος ιδιοκτήτης του Facebook και ζητά από τον Zuckerberg να του παραδώσει τις μετοχές της εταιρείας που του ανήκουν.

Ο Paul D. Ceglia από τη Νέα Υόρκη πρόκειται να γίνει πρωταγωνιστής μίας πολύ ενδιαφέρουσας δικαστικής διαμάχης αφού κατέθεσε μήνυση κατά του ιδρυτή του Facebook Mark Zuckerberg ζητώντας του να του παραδώσει τις μετοχές της εταιρείας που του ανήκουν.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Ceglia, το 2003 υπέγραψε σύμβαση με τον Zuckerberg για να σχεδιάσει την ιστοσελίδα του Facebook με αμοιβή 1000$ και το 50% της ιδιοκτησίας του site, συν 1% για κάθε μέρα μέχρι την ολοκλήρωση της σελίδας.
Γι’ αυτό τον λόγο ο μηνυτής εμφανίζει τον εαυτόν ως τον πλέον νόμιμο κάτοχο του 84% της δημοφιλούς υπηρεσίας κοινωνικής δικτύωσης.
Οι υπεύθυνοι του Facebook δεν πήραν στα σοβαρά τους ισχυρισμούς του Ceglia αφού τέτοιου είδους διεκδικήσεις είναι πολύ συχνό φαινόμενο σε επιτυχημένες επιχειρήσεις και δε φτάνουν στο ακροατήριο.
Όμως στην περίπτωση αυτή μετά την κατάθεση της μήνυσης, ο αρμόδιος δικαστής έδωσε εντολή να απαγορευτούν οποιεσδήποτε μεταβιβάσεις περιουσιακών στοιχείων του Zuckerberg ή του Facebook πράγμα που ίσως σημαίνει ότι υπάρχει θέμα.
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε