Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Λίστα με εκατομμύρια accounτs χρηστών του Facebook πουλιέται στο διαδίκτυο!

Λίστα με εκατομμύρια accounτs χρηστών του Facebook πουλιέται στο διαδίκτυο!

Με μόλις 5$ μπορεί κάποιος να πάρει στα χέρια του μία λίστα με τους κωδικούς και το όνομα χρήστη περισσότερο από 1 εκατ, χρηστών του Facebook.

 
Ένας blogger από τη Βουλγαρία, έγραψε στο blog του πως αγόρασε από το διαδίκτυο μια λίστα που περιέχει περισσότερα από 1 εκατομμύριο στοιχεία λογαριασμών χρηστών του Facebook για μόλις… 5$
 
Τα δεδομένα αυτά έχουν αλιευθεί από μία εφαρμογή του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου ενώ τη διανομή  την έκανε ένας  χρήστης της ιστοσελίδας Gigbucks με ψευδώνυμο «mertem» έναντι μικρού χρηματικού ποσού. 
 
Σύμφωνα με τον blogger, τα στοιχεία της λίστας που αγόρασε είναι αληθινά αφού όσα από τα ονόματα και κωδικούς χρήστη που δοκίμασε αντιστοιχούσαν σε πραγματικά προφίλ χρηστών του Facebook ενώ μέσα στη λίστα αυτή δήλωσε πως εντόπισε και πολλά Accounts φίλων του.
 
To Facebook μαθαίνοντας τα νέα αυτά, επικοινώνησε μαζί αμέσως, με σκοπό να ανακτήσει τα δεδομένα που έχει στην κατοχή του ο Blogger και να μπορέσει στη συνέχεια μέσα από αυτά να ερευνήσει την πηγή της διαρροής και της πώλησης του.
 
Τέλος η ιστοσελίδα Gigabucks μπλόκαρε το λογαριασμό του χρήστη mertem για παραβίαση των όρων των υπηρεσιών της, ενώ μέχρι στιγμής το Facebook δεν έχει κάνει δηλώσεις για τη διαρροή αυτή.

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε