Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Μάθετε τα πάντα για το νέο iOS 5!

Στη WWDC παρουσιάστηκε το νέο iOS 5 για τις φορητές συσκευές της Apple.

To νέο iOS διαθέτει αρκετά νέα χαρακτηριστικά και λειτουργίες μερικά από τα οποία μας τα παρουσίασε στη σκηνή του WWDC ο Scott Forstall, αντιπρόεδρος του τμήματος ανάπτυξης του iOS.

Το iOS πλέον αποκτά μια νέα λειτουργία ειδοποίησης (Notification) κι έτσι όλες οι ειδοποιήσεις και μηνύματα του iOS θα μαζεύονται στο Notification Center και από εκεί θα απεικονίζονται όλες οι πληροφορίες που θέλει ο χρήστης. Θυμίζει κάτι από Android ή είναι η ιδέα μας…

Μία ακόμα νέα λειτουργία είναι το Newsstand, το οποίο όπως λέει και ο τίτλος του αφορά περιοδικά κι εφημερίδες και πλέον ο χρήστης θα μπορεί να κατεβάζει από εκεί οτι περιοδικό θέλει (π.χ. New York Times,Vanity Fair, Popular Science, Esquire και GQ) θα μπορεί ο χρήστης πλέον να τα διαβάσει από τη συσκευή του ενώ τα νέα τεύχη θα κατεβαίνουν αυτόματα αν έχει συνδρομή ενώ τέλος θα μπορεί να τα διαβάσεί και offline.

Το Twitter ενσωματώθηκε καλύτερα στο iPhone και στο iPad με αποτέλεσμα να συνεργάζεται καλύτερα με τις βασικές εφαρμογές του iOS κι έτσι ο χρήστης θα μπορεί πλέον να επισυνάψει φωτογραφίες ή μέρη από τα Google Maps σε Tweets και πολλά ακόμα.

Ο Safari ανανεώνεται και αυτός με τη σειρά του και αποκτά Tabs αλλά και τη λειτουργία Reader που διευκολύνει την ανάγνωση μεγάλων κειμένων σε iPhone και iPad.

Σίγουρα αυτό που ενθουσίασε τον κόσμο είναι ότι το iOS θα είναι “PC Free” δηλαδή θα τρέχει ανεξάρτητα από το iTunes κι έτσι όλες οι φορητές συσκευές της Apple θα κάνουν update και θα συγχρονίζονται χωρίς να χρειάζεται να συνδεθούν σε ένα PC ή Mac.

Τέλος το νέο iOS 5 περιέχει το message το οποίο είναι μια νέα λειτουργία ανταλλαγής μηνυμάτων μεταξύ των iOS συσκευών.

Το νέο iOS 5 θα το δούμε το φθινόπωρο και θα διαθέτει κι άλλες νέες λειτουργίες.

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε