Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Μια ορχήστρα με iPhone

Το Τμήμα Πληροφορικής και Μηχανικών και η Σχολή Μουσικής του Πανεπιστημίου του Michigan συνεργάστηκαν…

…για να προσφέρουν λενα ενδιαφέρον αποτέλεσμα στο πλαίσιο του προγράμματος μουσική τους. Οι φοιτητές μαθαίνουν να κάνουν μουσική με ένα iPhone ή iPod touch. Οι ήχοι που παράγονται μπορούν να τροποποιούνται κουνώντας απλά το τηλέφωνο, με τον ενσωματωμένο αισθητήρα κίνησης. Με το συνδυασμό διαφόρων οργάνων, μια ολόκληρη ορχήστρα μπορεί ναδημιουργηθεί
Αν και το αποτέλεσμα ακόμα είναι πειραματικό για τις μελωδίες, είναι ένα ακόμη παράδειγμα του τι μπορεί να προσφέρει το App Store, το κατάστημα της Apple, και πώς φαίνεται εισχωρεί σε κάθε είδους δημιουργικό τομέα.
Το iPhone έχει ένα μάλλον μεγάλο αντίκτυπο στη μουσική. Για παράδειγμα, πολλοί επαγγελματίες κουρδιστές πιάνου χρησιμοποιούν ένα iPhone app που ανταγωνίζεται πολύ καλά το ειδικό κουρδιστίρι, ενώ άλλοι, με διάφορες εφαρμογές έχουν βρει τρόπους να παίζουν πιάνο από μακριά χρησιμοποιώντας το iPhone ή iPod touch. Επίσης, πολλοί χομπίστες όσο και μουσικοί που επιθυμούν να συνθέσουν μουσική ενώ βρίσκονται εν κινήσει έχουν μια μεγάλη ποικιλία από εφαρμογές για να διαλέξουν.

 

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε