Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Νέα απάτη στο Facebook!

Νέα απάτη στο Facebook!

Οι απατεώνες στο Facebook που χρησιμοποιούν ονόματα διασημοτήτων για να κάνουν κακόβουλες ενέργειες, υπάρχουν εδώ και αρκετό καιρό και όπως φαίνεται τα social media,  εξακολουθούν να έχουν πολύ δρόμο μπροστά τους για να ελέγξουν την αύξηση του spam.

Σύμφωνα με τον ερευνητή ασφάλειας Graham Cluley, ο οποίος έφυγε πρόσφατα από τη Sophos για να ξεκινήσει τη δική του ιστοσελίδα ενημέρωσης για την ασφάλεια, πολλοί χρήστες έχουν αναφέρει ότι είδαν Facebook posts που διαφημίζουν ένα πρόστυχο βίντεο με την πρωταγωνίστρια του Χάρι Πότερ, Emma Watson.
 
Οι απατεώνες ισχυρίζονται ότι το βίντεο διέρρευσε, αφού κάποιος παραβίασε το τηλέφωνο της  Watson.
 
Οι χρήστες που κάνουν κλικ στις συνδέσεις, μεταφέρονται σε μια σελίδα όπου θα τους ζητείται να κάνουν “Like”. Στη συνέχεια, πρέπει να εγκαταστήσουν μια εφαρμογή που ονομάζεται “VideoLeak” για να δουν το βίντεο.
 
Μόλις αυτό το app εγκατασταθεί, αρχίζει η δημοσίευση μηνυμάτων από το λογαριασμό του θύματος, σε μια προσπάθεια οι απατεώνες να προσελκύσουν όσο το δυνατόν περισσότερους χρήστες.
 
Ο τελικός στόχος του προγράμματος είναι να δελεάσει το θύμα να ερευνήσει sites, που παράγουν εισόδημα για τον απατεώνα, κάθε φορά που κάποιος τα επισκέπτεται.
 
Το Facebook έχει αναπτύξει αρκετούς μηχανισμούς anti-scam, και επιτρέπει στους χρήστες να αναφέρουν scammy posts. Ωστόσο, ο Cluley πιστεύει ότι το κοινωνικό δίκτυο θα πρέπει να κάνει πολύ περισσότερα.
 
Σε περίπτωση που είστε θύμα μιας τέτοιας απάτης, βεβαιωθείτε ότι έχετε ανακαλέσει την εφαρμογή αμέσως. Επίσης, θυμηθείτε να διαγράψετε όλα τα μηνύματα που δημοσιεύτηκαν στο timeline σας, πριν τα δουν οι φίλοι σας και κάνουν κλικ στις κακόβουλες συνδέσεις.
 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ SECNEWS

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε