Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Νέα επίθεση χάκερς δέχεται η SONY

Νέα επίθεση χάκερς δέχεται η SONY

Η Sony επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή της ότι υπήρξε στόχος νέας κυβερνοεπίθεσης, συγκεκριμένα εναντίον της θυγατρικής της Sony Pictures.

“Τα εγκλήματα στον κυβερνοχώρο που έπληξαν την Sony και ορισμένες κυβερνητικές υπηρεσίες, επιχειρήσεις και ιδιώτες τους τελευταίους μήνες, πλήττουν επίσης και την Sony Pictures. Μια ομάδα χάκερς με την ονομασία “LulzSec” ανακοίνωσε πως εισέβαλε σε ορισμένες από τις ιστοσελίδες μας”, επισημαίνεται σε ανακοίνωση της ιαπωνικής εταιρίας.

“Επιβεβαιώσαμε πως σημειώθηκε επίθεση και λάβαμε όλα τα μέτρα εναντίον εισβολών στις ιστοσελίδες μας”, προστίθεται στην ανακοίνωση, στην οποία επίσης αναφέρεται πως ομάδα ειδικών αναλύει τα στοιχεία και τα δεδομένα της νέας κυβερνοεπίθεσης.

“Ενημερώσαμε το FBI και συνεργαζόμαστε για τον εντοπισμό και την σύλληψη των υπευθύνων”, καταλήγει η ανακοίνωση της Sony.

Οι χάκερς ανακοίνωσαν ότι απέσπασαν περισσότερο από ένα εκατομμύριο προσωπικά στοιχεία χρηστών του SonyPictures.com, κωδικούς πρόσβασης, διευθύνσεις ηλεκτρονικών ταχυδρομείων και άλλα δεδομένα.

Το περασμένο Απρίλιο η εταιρία είχε δεχτεί άλλη μεγάλη κυβερνοεπίθεση από χάκερς που εισέβαλαν στο δίκτυο του PlayStation.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε