Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 28 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Νέο κενό ασφαλείας στα Windows!

Νέο κενό ασφαλείας στα Windows!
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 09.08.2010 | 16:53
Πρώτη δημοσίευση: 09.08.2010 | 16:53

Δύο εταιρείες ασφάλειας υπολογιστών, ανακάλυψαν ακόμα ένα κενό ασφαλείας που υπάρχει στα Windows.

Πριν λίγες μέρες η Microsoft έτρεχε πανικόβλητη να βρει τρόπο να κλείσει ένα κενό ασφαλείας που ανακαλύφθηκε στα Windows κι απ' οτι φαίνεται τα κατάφερε, όμως δύο εταιρίες προστασίας υπολογιστών βρήκαν ακόμα ένα πρόβλημα που αυτή τη φορά, αφορά κυρίως όσους χρήστες χρησιμοποιούν Windows XP, Windows Vista καθώς και Windows 7.
 
Η αιτία αυτού του προβλήματος είναι το αρχείο Win32k.sys, το οποίο μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα στη μνήμη του υπολογιστή (buffer overflow) με την εισαγωγή ενός αρχείου bitmap από αυτήν.

Για την ώρα, το πρόβλημα αυτό δεν θεωρείται αρκετά επικίνδυνο μιας και είναι αρκετά απίθανο αλλά και δύσκολο, να μπορέσει κάποιος να το εκμεταλλευτεί σωστά και γι' αυτό δεν έχει κασκευαστεί μέχρι σήμερα κάποιο κακόβουλο πρόγραμμα που να το μολύνει.

Από την πλευρά της, η Microsoft ήδη εξετάζει το νέο πρόβλημα που εμφανίστηκε όμως ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί αν θα το έχει διορθώσει μέχρι αύριο που κυκλοφορεί το νέο Update των Windows, το οποίο αναμένεται να κλείσει ακόμα 34 κενά ασφαλείας στα Windows αλλά και στο MS Office.   Διαδώστε αυτό το άρθρο