Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Νέος ιός που χτυπάει τους Mac!

Ένα νέο κακόβουλο λογισμικό που χτυπάει τους υπολογιστές της Apple, έκανε την εμφάνιση του πριν λίγες μέρες.,

Το νέο malware παριστάνει  ότι είναι ένα Flash player installer με σκοπό να ξεγελάσει τους κάτοχους Mac, που δεν έχουν ακόμα εγκαταστήσει κάποια έκδοση του Flash player της Adobe.

Για την ώρα πάντως δεν έχουν εμφανιστεί πολλά κρούσματα σε χρήστες όμως σίγουρα αποτελεί κίνδυνο μιας και στην ουσία πρόκειται για ένα trojan με την ονομασία Flashback (OSX / flashback.A) το οποίο απενεργοποιεί ορισμένους τύπους λογισμικού ασφαλείας και εγκαθιστά μία dynamic loader library η οποία στη συνέχεια μπορεί και μολύνει κάθε εφαρμογή που ανοίγει ο χρήστης.

Οι χρήστες μπορούν να τον «αποκτήσουν» είτε επιλέγοντας ένα link από μία κακόβουλη ιστοσελίδα, είτε εγκαθιστώντας το «Flash player». Μάλιστα στην περίπτωση που οι χρήστες χρησιμοποιούν το Safari και το έχουν ρυθμίσει να ανοίγει αυτόματα ασφαλή αρχεία (pkg.  ,mkpg), τότε ένα πρόγραμμα εγκατάστασης θα εμφανιστεί το οποίο θα υποδύεται ένα νόμιμο installer του Flash.

Τέλος παρά το γεγονός οτι η απειλή αυτή έχει χαρακτηριστεί ως “χαμηλού κινδύνου”, καλό θα είναι οι χρήστες να μην ανοίγουν αρχεία που δεν είναι σίγουροι οτι τα έχουν κατεβάσει και να απενεργοποιήσουν στις ρυθμίσεις του Safari (αν είναι ο browser που χρησιμοποιούν) το αυτόματο άνοιγμα αρχείων.

Η Apple από την πλευρά της έχει ενημερωθεί για την νέα αυτή απειλή κι ετοιμάζει νέο update που θα την προλαμβάνει.

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε