Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

O Jony Ive ανανεώνει το iOS 7

O Jony Ive ανανεώνει το iOS 7

Αέρας αλλαγής έρχεται στο νέο λειτουργικό της Apple, iOS 7, μιας και ο Jony Ive ετοιμάζεται να βάλει το “χεράκι” του και να το κάνει πιο απλό και ξεκάθαρο

O Jony Ive, εμβληματικός σχεδιαστής των προϊόντων της Apple και ένα από τα πλέον σημαντικά στελέχη της εταιρείας, από τον περασμένο Οκτώβριο και την απομάκρυνση του VP του iOS Scott Forstall, είναι γνωστό ότι έχει υπό την επίβλεψή του και τον τομέα του λογισμικού της εταιρίας.
 
Με βάση αυτή την αλλαγή όλοι συζητάνε για το πώς θα είναι το iOS 7, ενώ δεν είναι λίγες οι φήμες που θέλουν τον Ive να βάζει το “χεράκι” του σε μία σημαντική (αν και όχι εκτεταμένη) ανανέωση του λειτουργικού.
 
Ο ίδιος -επικεφαλής έως τώρα του βιομηχανικού σχεδιασμού στην εταιρεία- μαζί με τους συνεργάτες του φέρονται να εργάζονται με την ομάδα του iOS για την ανανέωση του mobile λειτουργικού της αμερικανικής εταιρείας θέλοντας να το κάνει πιο flat σχεδιαστικά πάντα, χωρίς βέβαια ακραίες αλλαγές που δεν ταιριάζουν έτσι κι αλλιώς με τη φιλοσοφία της Apple.
 
Η αμερικανική εταιρεία, αλλά και ο ίδιος ο Jony Ive, δε θέλουν να προσφέρουν στο κοινό ένα εντελώς διαφορετικό λειτουργικό που θα ξενίσει τους πιστούς οπαδούς της Apple, αλλά μία ανανεωμένη έκδοση που θα δίνει πιο απλό και ξεκάθαρο χαρακτήρα στο iOS και τις λειτουργίες του. 
 
Όπως μεταδίδει, εξάλλου, η WSJ, κάτι άλλο σημαντικό στην ανάπτυξη του iOS 7 είναι πως συχνά η ομάδα που “τρέχει” το project συνεργάζεται με την ομάδα που ασχολείται με το λειτουργικό Mac, πραγματοποιώντας διάφορες συνέργειες, χωρίς πάντως να υπάρχει σκέψη για ενοποίηση συνολικά των δύο teams.
 
Το σίγουρο είναι ότι περιμένουμε τις -έστω και μικρές- παρεμβάσεις του Ive στο λειτουργικό με ενδιαφέρον.
 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε