Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Ο νέος Doctor Who είναι η… Τζόντι Γουίτακερ [vid]

Ο νέος Doctor Who είναι η… Τζόντι Γουίτακερ [vid]

Η Jodie Whittaker θα υποδυθεί τον 13ο Doctor Who! Η αποκάλυψη που άλλους εντυπωσίασε και άλλους ξίνισε…

Ανακοινώθηκε επίσημα το όνομα του ηθοποιού που θα υποδυθεί τον 13ο Doctor Who! Και το όνομα αυτού, είναι… αυτής, αφού για πρώτη φορά τον ρόλο αυτό θα υποδυθεί γυναίκα, η Jodie Whittaker.

Η γνωστή ηθοποιός διαδέχεται τον Peter Capaldi, που αποφάσισε να αποχωρήσει από την γνωστή βρετανική σειρά επιστημονικής φαντασίας. Μέχρι σήμερα έχουν ερμηνεύσει τον Doctor Who, μονάχα λευκοί άνδρες.

Η 35χρονη ηθοποιός, Jodie Whittaker, είναι γνωστή περισσότερο από την ερμηνεία της στη βρετανική αστυνομική σειρά μυστηρίου «Broadchurch». «Νιώθω φοβερά ενθουσιασμένη που ξεκινώ αυτό το επικό ταξίδι. Είναι κάτι παραπάνω από τιμή για μένα να παίζω τον ρόλο. Σημαίνει πως θυμάμαι όλα όσα ήμουν ενώ προχωρώ στο να αγκαλιάσω όσα αντιπροσωπεύει ο Doctor για μένα: ελπίδα. Ανυπομονώ», σχολίασε.

Το φανατικό κοινό που παρακολουθεί τη σειρά εδώ και τόσα χρόνια εντυπωσιάστηκε με αυτήν την απρόβλεπτη εξέλιξη της σειράς. Η Jodie Whittaker έχει ξεχωρίσει για το υποκριτικό της ταλέντο και είναι… ένας άξιος 13ος Doctor Who και η πρώτη γυναίκα. Βέβαια, δεν έλειπαν και αυτοί που απογοητεύτηκαν με την απόφαση των παραγωγών, αφού έχουν συνηθίσει τον ρόλο να τον παίζει άνδρας και θα δυσκολευτούν να ταυτιστούν αυτή τη φορά με γυναίκα.

Το τηλεοπτικό της ντεμπούτο θα κάνει στο επεισόδιο που θα προβληθεί την ημέρα των Χριστουγέννων.

Ο χαρακτήρας του Doctor Who ήταν από την αρχή καλυμμένος σε ένα πέπλο μυστήριου. Όλα όσα ήταν γνωστά γι ‘αυτόν στις πρώτες ημέρες του προγράμματος ήταν ότι ήταν ένας εκκεντρικός εξωγήινος ταξιδιώτης μεγάλης ευφυΐας που μαχόταν την αδικία, ενώ διερευνούσε το χρόνο και χώρο σε μια αναξιόπιστη μηχανή του χρόνου, το “TARDIS» (ένα αρκτικόλεξο για το “Time And Relative Dinmensions In Space που σημαίνει Χρόνος Και Σχετικές Διαστάσεις Στο Χώρο), το οποίο εμφανίζεται ιδιαίτερα πολύ μεγαλύτερο στο εσωτερικό από ό,τι στο εξωτερικό του (μία ιδιότητα που αναφέρεται ως “υπέρβαση των διαστάσεων”).

Ο αρχικά οξύθυμος και ελαφρώς απειλητικός Doctor Who γρήγορα ωρίμασε σε μια πιο συμπονετική φιγούρα. Τελικά, αποκαλύφθηκε ότι έτρεχε να ξεφύγει από τους δικούς του ανθρώπους, τους Άρχοντες του Χρόνου από τον πλανήτη Gallifrey.

Τον Doctor Who έχουν παίξει μέχρι τώρα δώδεκα ηθοποιοί. Η μετάβαση από τον ένα στον άλλο ηθοποιό αναφέρεται στην αφήγηση ως Αναγέννηση (Regeneration), στην οποία ο πρωταγωνιστής αποκτά ένα νέο σώμα και, σε κάποιο βαθμό, μια νέα προσωπικότητα. Σε κάποιες περιπτώσεις οι διάφορες ενσαρκώσεις έχουν συναντηθεί.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνεται στο βιβλίο ρεκόρ Γκίνες ως η μακροβιότερη τηλεοπτική σειρά επιστημονικής φαντασίας.

Δείτε το τρέιλερ με την αποκάλυψη της Jodie Whittaker:

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε