Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Bροχή 14 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ο θάνατος του Μπιν Λάντεν ανακοινώθηκε πρώτα στο Twitter!

Ο θάνατος του Μπιν Λάντεν ανακοινώθηκε πρώτα στο Twitter!
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 02.05.2011 | 19:55
Πρώτη δημοσίευση: 02.05.2011 | 15:59

Το θέμα που κυριαρχεί σήμερα στο internet είναι αναμφισβήτητα ο θάνατος του Οσάμα Μπιν Λάντεν και πρώτα ανακοινώθηκε μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα.

Όπως ήταν αναμενόμενο η είδηση με τη βοήθεια του διαδικτύου και των κοινωνικών δικτύων διαδόθηκε σε όλο τον κόσμο μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα σε πολλούς ανθρώπους.

Το Twitter και το Facebook ήταν οι πρώτες ιστοσελίδες που ανακοίνωσαν το θάνατο και όπως συνηθίζεται σε μεγάλα γεγονότα έχουν γεμίσει από μηνύματα και σχόλια χρηστών και .  

Την αρχή έκανε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Dan Pfeiffer οποίος στις 05:00 ώρα Ελλάδος, ανακοίνωσε  μέσα από το λογαριασμό του στο Twitter οτι ο Πρόεδρος της Αμερικής ετοιμάζεται να κάνει ένα διάγγελμα πράγμα που άρχισε να κάνει τις φήμες να οργιάζουν.Ενώ λίγη ώρα μετά λίγη ώρα αργότερα ο διευθυντής του γραφείου του πρώην Αμερικανού Υπουργού Άμυνας, Keith Urbahn, ανέβασε στο λογαριασμό του στο Twitter ότι είχε πληροφορηθεί από έμπιστο άτομο το θάνατο του Osama Bin Laden και αυτό ήταν αρκετό για να ξεκινήσει ο πανικός των μηνυμάτων στο Twitter με αποτέλεσμα πριν την επίσημη ανακοίνωση του γεγονότος, ο Osama bin Laden να έχει γίνει το νούμερο ένα topic στο Twitter (Trending Topic).Στο Facebook πάλι το group "Osama bin Laden is DEAD" που δημιουργήθηκε έχει ήδη πάνω από 300 χιλιάδες φαν και όλο αυξάνονται.

Τέλος, από τα παραπάνω μπορεί κάποιος να καταλάβει πόσο γρήγορα μπορεί να μεταδοθεί μία είδηση σε πάρα πολλούς ανθρώπους μέσα από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

Tags: FACEBOOK


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Εύοσμος: Αυτά είναι τα πρόσωπα της τραγωδίας! Οι  προφητικές  αναρτήσεις στο Facebook Εύοσμος: Αυτά είναι τα πρόσωπα της τραγωδίας! Οι "προφητικές" αναρτήσεις στο Facebook
  2. Τα GIFs έρχονται στα σχόλια του Facebook! Τα GIFs έρχονται στα σχόλια του Facebook!
  3. Ήρθαν τα Reactions και τα Mentions στο Facebook Messenger! Ήρθαν τα Reactions και τα Mentions στο Facebook Messenger!
  4. Η ιστορία του Παύλου: Ο άστεγος που βρήκε σπίτι και δουλειά χάρη στο facebook Η ιστορία του Παύλου: Ο άστεγος που βρήκε σπίτι και δουλειά χάρη στο facebook
  5. Μετέδωσαν live στο facebook τον ομαδικό βιασμό 15χρονης Μετέδωσαν live στο facebook τον ομαδικό βιασμό 15χρονης
  6. Οι ζωντανές μεταδόσεις στο Facebook έρχονται και στους υπολογιστές! Οι ζωντανές μεταδόσεις στο Facebook έρχονται και στους υπολογιστές!