Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Οι Anonymous στρέφονται εναντίον της Φιλανδίας!

Οι αποφάσεις της κυβέρνησης της Φιλανδίας σχετικά με το internet δεν άρεσαν και πολύ στους Anonymous.

Η ομάδα χάκερ Anonymous αποφάσισε να κηρύξει τον πόλεμο στη Φινλανδία εξαιτίας τη δίωξης που γίνεται από την κυβέρνηση στους χρήστες που κατεβάζουν παράνομα υλικό από το internet.

Αφορμή για το ξεκίνημα του διαδικτυακού πολέμου αυτού είναι η απόφαση που έβγαλε το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας που υποχρεώνει την εταιρεία παροχής διαδικτυακών υπηρεσιών, Elisa, να απαγορεύσει την πρόσβαση στο Pirate Bay.

Από τη στιγμή που η εταιρία δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά οι hackers αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους κάνοντας επίθεση κατά της υπηρεσίας πάταξης της πειρατείας www.antipiracy.fi, την οποία απειλούν να κρατήσουν εκτός λειτουργίας για όσο θέλουν.


 
Επίσης μετά από την επίθεση αυτή, οι Anonymous δήλωσαν με μήνυμα τους στο Twitter οτι αν η φινλανδική κυβέρνηση  δεν σταματήσει τη λογοκρισία, θα υπάρξουν συνέπειες…
 
Τελος η εταιρία Elisa μετά την απόφαση αυτή του δικαστηρίου προσπαθεί να κάνει  έφεση για να μπορέσει να ανακληθεί η απόφαση αφού όπως είναι λογικό με αυτή την εξέλιξη επηρεάζονται πολύ τα συμφέροντά της.

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε