Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Οι Κινέζοι χάκερ θεωρούνται ολοένα και πιο επαγγελματίες

Οι Κινέζοι χάκερ θεωρούνται ολοένα και πιο επαγγελματίες

Το Πεκίνο αρνείται τις κατηγορίες, για την επίσημη συμμετοχή σε μαζικές κυβερνοεπιθέσεις εναντίον ξένων στόχων, υπονοώντας ότι τέτοια δραστηριότητα είναι έργο απατεώνων. 

 
Ένα στοιχείο που επικαλούνται οι εμπειρογνώμονες του Διαδικτύου, δείχνει ότι πιθανότατα πρόκειται για επαγγελματίες «cyberspies»
 
Οι καταγγελίες για κρατικές επιθέσεις hacking απο την Κίνα, αποτέλεσαν θέμα συζήτησης την περασμένη εβδομάδα, μετά από μια λεπτομερή έκθεση για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο της εταιρίας Mandiant, με έδρα τις ΗΠΑ.

Η έκθεση αυτή πρόσθεσε επιπλέον υποψίες ότι η κινεζική στρατιωτική δύναμη, όχι μόνο κλέβει μυστικά εθνικής άμυνας, αλλά έχει προχωρήσει επίσης και στην αλίευση πληροφοριών από ξένες εταιρείες που θα μπορούσαν να αξίζουν εκατομμύρια ή ακόμη και δισεκατομμύρια δολάρια.

 
Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι οι κινεζικές επιθέσεις hacking χαρακτηρίζονται όχι μόνο από το θράσος τους, αλλά και από την επιμονή τους.

Ο Martin Libicki, ένας ειδικός στον κυβερνοπόλεμο στο Rand Corporation, με έδρα τη Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνια, δήλωσε: «Το γεγονός ότι οι χάκερ δεν εμφανίζονται τα Σαββατοκύριακα σημαίνει, ότι πληρώνονται και αυτό διαψεύδει την έννοια ότι οι hackers είναι ιδιώτες».

 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ KAI ΣΤΟ SECNEWS
 

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε