Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Οι επιχειρήσεις επενδύουν στην ασφάλεια κατά των κυβερνοεπιθέσεων

Οι επιχειρήσεις επενδύουν στην ασφάλεια κατά των κυβερνοεπιθέσεων

Σύμφωνα με νέα έρευνα που πραγματοποίησε η αμερικανική εταιρεία παροχής υπηρεσιών Marsh, ο αριθμός των εταιριών που ασφαλίζονται έναντι κυβερνοεπιθέσεων, αυξήθηκε κατά 33% σε σχέση με το περασμένο έτος.

Όλο και περισσότερες βιομηχανίες οδεύουν πλέον προς αυτή την διέξοδο: Αύξηση της τάξης του 76% σημειώθηκε σε εταιρείες παροχής νομικών, φοροτεχνικών, λογιστικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών, 72% σε εκπαιδευτικούς οργανισμούς και 32% σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.
 
Οι μικρές εταιρίες επενδύουν λιγότερο σε προγράμματα ασφάλειας «cyberinsuranse», αφού οι πιθανότητες να δεχτούν διαδικτυακή επίθεση, είναι αρκετά μικρότερες.
 
“Η ευαισθητοποίηση σχετικά με τους κινδύνους που επιφυλάσσει ο  κυβερνοχώρος, καθώς και η λήψη μέτρων από τις επιχειρήσεις για την αντιμετώπισή τους συνεχίζει να αυξάνεται, λόγω των αυξανόμενων περιστατικών παραβίασης δεδομένων και επιθέσεων hacking
 
Οι κυβερνοεπιθέσεις συνεχίζουν να παρουσιάζουν σημαντικότατη αριθμητική αύξηση, είδος αλλά και πολυπλοκότητα, έχοντας ως στόχο τους οργανισμούς κάθε μεγέθους”, δήλωσε ο ερευνητής ασφάλειας της Marsh, Bob Parisi.

“Οι εταιρείες αναζητούν πλέον τρόπους για να διαχειριστούν τους κινδύνους του κυβερνοχώρου, με τον ίδιο τρόπο που διαχειρίζονται τους παραδοσιακούς κινδύνους – μέσω της αγοράς ασφάλισης.”, συμπλήρωσε στην δήλωσή του.

 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ SECNEWS
 

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε