Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Οι νέες απλοποιημένες διαδικασίες προστασίας δεδομένων της Symantec!

Η Symantec ανακοίνωσε την κυκλοφορία της λύσης της Data Loss Prevention 11, η οποία εστιάζει στην απλοποίηση των διαδικασιών ανίχνευσης και πρόληψης διαρροής των πιο πολύτιμων πληροφοριών των επιχειρήσεων.

Αυτή η πολύ σημαντική νέα κυκλοφορία της σουίτας της Symantec για την ασφάλεια των δεδομένων, θα διαθέτει τεχνολογία Vector Machine Learning, την πρώτη και μοναδική machine learning τεχνολογία σχεδιασμένη για να απλοποιήσει την διαδικασία ανίχνευσης της δύσκολης στον εντοπισμό πνευματικής ιδιοκτησίας.

Η λύση της Symantec Data Loss Prevention 11 αναμένεται να κάνει την διαδικασία αποκατάστασης πιο αποδοτική και αποτελεσματική με νέες βελτιώσεις Data Insight και να συμπεριλάβει επιπρόσθετα μέτρα ασφαλείας στο endpoint.

Περισσότερα Δεδομένα, Περισσότερος Κίνδυνος

Τα αδόμητα δεδομένα αυξάνονται με ρυθμό μεγαλύτερο από 60%[1] τον χρόνο και καθίσταται όλο και πιο δύσκολη η διαχείριση και η προστασία τους. Το πιο πολύτιμο άυλο περιουσιακό μιας επιχείρησης, η πνευματική της ιδιοκτησία, συχνά «θάβεται» μέσα στον αυξανόμενο όγκο αδόμητων εγγράφων πολλά εκ των οποίων δεν είναι ευαίσθητα.

Η αποθήκευση αδόμητων δεδομένων επίσης είναι κατά κανόνα λιγότερο ασφαλής απ’ ό,τι άλλα data repositories, καθιστώντας τα πιο ευπαθή στην απώλεια δεδομένων τόσο από εσωτερικές, όσο και από εξωτερικές απειλές. Όπως έχει παρατηρηθεί από στοχευμένες επιθέσεις όπως το Hydraq και από άλλες υψηλού προφίλ απώλειες εμπιστευτικών δεδομένων, η πνευματική ιδιοκτησία είναι πιο ευπαθής από ποτέ.

Ευκολότερη Αναγνώριση με την Τεχνολογία Vector Machine Learning

Μια επιχείρηση χρειάζεται να αναγνωρίζει τα ευαίσθητα έγγραφά της προτού προβεί στην διαδικασία προστασίας τους. Η πρόληψη της απώλειας δεδομένων βασίστηκε σε δύο κατηγορίες τεχνολογίας ανίχνευσης: στις τεχνολογίες fingerprinting και «περιγραφής των πληροφοριών».

Η τεχνολογία fingerprinting απαιτεί την συλλογή όλων των εγγράφων που χρειάζονται προστασία και απονέμει μοναδικά fingerprints σε κάθε αρχείο. Η εναλλακτική τεχνολογία «περιγραφής δεδομένων» περιλαμβάνει την δημιουργία τακτικών εκφράσεων και λιστών με keyword για την αναγνώριση ευαίσθητων εγγράφων. Η τεχνολογία fingerprinting μπορεί να αποτελεί πρόκληση για τις επιχειρήσεις με πολύ διασκορπισμένα δεδομένα και οι πολιτικές που περιγράφουν δεδομένα μπορεί να είναι τόσο χρονοβόρες για να δημιουργηθούν, όσο και λιγότερο ακριβείς απ’ ό,τι η τεχνολογία fingerprinting.

Η τεχνολογία Vector Machine Learning είναι μια νέα καινοτομία από την Symantec η οποία σχεδιάστηκε για να ξεπεράσει τους περιορισμούς των υπαρχόντων τεχνολογιών ανίχνευσης. Η τεχνολογία Vector Machine Learning μπορεί να εκπαιδευθεί χρησιμοποιώντας δείγματα εγγράφων να αναγνωρίζει τα καθοριστικά χαρακτηριστικά και να εξακριβώνει τις ανεπαίσθητες διαφορές μεταξύ των ευαίσθητων και μη δεδομένων.

Αυτό θα εξαλείψει την ανάγκη δημιουργίας keyword-based πολιτικών ή την προσπάθεια ανίχνευσης νέων εγγράφων κατά την δημιουργία τους μέσω της τεχνολογίας fingerprint. Η τεχνολογία Vector Machine Learning έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει σε μια ομάδα-δείγμα από έγγραφα να δημιουργεί επαρκώς μια πολιτική ακριβείας, που θα μπορεί λόγω της ακρίβειάς της να βελτιωθεί με το πέρασμα του χρόνου, καθώς επιπρόσθετα θετικά και αρνητικά δείγματα επανατροφοδοτούν το σύστημα.

Ευκολότερη Διόρθωση με τις Βελτιώσεις Data Insight

Η λύση της Symantec Data Loss Prevention 11 πρόκειται να περιλάβει βελτιώσεις στο Symantec Data Insight, που θα βελτιστοποιήσει την διαδικασία αποκατάστασης αναγνωρίζοντας τις τοποθεσίες όπου τα δεδομένα βρίσκονται σε μεγαλύτερο κίνδυνο και αυτόματα θα ειδοποιεί τους αντίστοιχους κατόχους των δεδομένων. Το νέο χαρακτηριστικό Risk Scoring θα δίνει προτεραιότητα για αποκατάσταση σε φακέλους βασιζόμενο στην ποσότητα και την ευαισθησία των δεδομένων που περιέχουν, καθώς και στην προσβασιμότητα του φακέλου.

Η νέα δυνατότητα Data Owner Remediation θα βοηθήσει στην διευκόλυνση της ευαισθητοποίησης γύρω από την ασφάλεια δεδομένων και την προστασία τους, στέλνοντας αυτόματα email alerts στους ιδιοκτήτες των δεδομένων που κινδυνεύουν μέσα σε shared storage, αυξάνοντας έτσι την αποτελεσματικότητα των ενεργειών προστασίας δεδομένων των επιχειρήσεων.

Πρόσθετη Προστασία

Η λύση της Symantec Data Loss Prevention 11 αναμένεται να προσφέρει πολλαπλές βελτιώσεις στο endpoint, περιλαμβάνοντας χαρακτηριστικά σχεδιασμένα να προσφέρουν στις επιχειρήσεις την ευελιξία να χρησιμοποιούν ένα μεγάλο εύρος συσκευών για storage, διατηρώντας παράλληλα την ασφάλεια των δεδομένων. Το Application File Access Control σχεδιάστηκε για να διασφαλίζει ότι οι προσανατολισμένες στον χρήστη εφαρμογές, όπως το iTunes, Skype και το WebEx, μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους εργαζόμενους χωρίς να αποκαλυφθούν ευαίσθητα δεδομένα.

Το χαρακτηριστικό Trusted Devices θα χρησιμοποιεί ένα μεγάλο εύρος συσκευών storage, ενώ εξασφαλίζει ότι τα ευαίσθητα δεδομένα μπορούν να αντιγραφούν μόνο σε εγκεκριμένες συσκευές, όπως συσκευές που έχουν χορηγηθεί και παρακολουθούνται από την εταιρεία. Επίσης, ένα νέο χαρακτηριστικό σε αυτή την κυκλοφορία είναι και το Endpoint FlexResponse, που έχει σχεδιαστεί για να καθιστά ευκολότερη για τους πελάτες την εκτεταμένη προστασία δεδομένων στο endpoint ενσωματώνοντας τόσο άλλες λύσεις της Symantec όσο και άλλων εταιρειών, όπως το encryption και το Enterprise Rights Management (ERM).

Η λύση της Symantec Data Loss Prevention 11 πρόκειται να κυκλοφορήσει το πρώτο εξάμηνο του 2011.

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε