Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Οι νέες ενημερώσεις ασφαλείας του Hotmail!

Οι νέες ενημερώσεις ασφαλείας του Hotmail!

Τα τελευταία δύο χρόνια, έχει σημειωθεί σημαντική αύξηση στα κρούσματα «εισβολής» (hijacking) στις υπηρεσίες webmail και κοινωνικής δικτύωσης στο Διαδίκτυο.

Οι «εισβολές» αυτές πραγματοποιούνται όταν ένα άτομο αποκτά παράνομα πρόσβαση σε λογαριασμό ενός άλλου ατόμου – email ή κοινωνικό προφίl – και, στη συνέχεια, χρησιμοποιεί το λογαριασμό αυτό για κακόβουλες δραστηριότητες.

Ενίοτε, οι hackers εισβάλλουν σε μεγάλο αριθμό λογαριασμών και, έπειτα, χρησιμοποιούν αυτούς τους λογαριασμούς για να αποστείλουν spam και προσκλήσεις στους φίλους ή σε άλλες επαφές των θυμάτων.
Το Windows Live ανακοινώνει κάποια νέα χαρακτηριστικά ασφαλείας, τα οποία παρέχουν επιπρόσθετη προστασία για τους λογαριασμούς των χρηστών Hotmail, συμπεριλαμβανομένων των  Single Use Codes, Full Session SSL, SMS-based account recovery και Trusted Senders.
Όλα αυτά προστίθενται στο ήδη υπάρχον SmartScreen safety filter, το οποίο βοηθάει στην προστασία των χρηστών από fishing και κακόβουλο λογισμικό.
Επίσης, το Hotmail ξεκίνησε μια νέα προσπάθεια προκειμένου οι νόμιμοι κάτοχοι να ανακτούν τον έλεγχο των λογαριασμών που έχουν παραβιαστεί, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να αντιμετωπίζουν εύκολα τους εισβολείς.
Ως αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας, κάποιοι χρήστες μπορεί να ερωτηθούν να ενεργοποιήσουν εκ νέου τα στοιχεία του λογαριασμού τους στο Hotmail.
Σε περίπτωση που οι χρήστες δεν μπορούν να κάνουν log-in ή φοβούνται ότι ο λογαριασμός τους έχει εκτεθεί σε κινδύνους, έχει δημιουργηθεί ειδική υπηρεσία στήριξης, διαθέσιμη εδώ.
 

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε