Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Οργανωμένο κύκλωμα υποκλοπής εγγράφων πίσω από την διαρροή στο υπουργείο Οικονομικών!

Οργανωμένο κύκλωμα υποκλοπής εγγράφων πίσω από την διαρροή στο υπουργείο Οικονομικών!

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit και του secnews.gr, ίχνη από κυβερνοεπίθεση δεν βρέθηκαν! Αντίθετα κυβερνητικές πηγές βρήκαν ίχνη “ποντικών” οι οποίοι ανενόχλητοι πήραν στα χέρια τους έγγραφα – φωτιά και τα σκάναραν!

Μόνο hackers δεν βρίσκονται πίσω από την διαρροή εγγράφων – φωτιά του υπουργείου Οικονομικών. Κυβερνητικές πηγές έλεγαν μάλιστα ότι χρησιμοποίησαν το όνομα των Anonymous για αλλότριους και υπόγειους σκοπούς.

Πληροφορίες λένε ότι οι “ποντικοί” είναι παλιοί γνώριμοι των υπηρεσιών δίωξης και πρόκειται για οργανωμένο κύκλωμα που υποκλέπτει έγγραφα από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και άλλες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών και στην συνέχεια πραγματοποιεί δημοσιοποίηση σε ιστοσελίδες και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το secnews.gr οι πληροφορίες αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι τα έγγραφα αποτελούν προιόν εσωτερικής υποκλοπής, μέσω των τερματικών σταθμών του Υπουργείου όπου διαθέτει πρόσβαση το οργανωμένο κύκλωμα (με ποιον τρόπο δεν έχει ακόμα αποσαφηνιστεί) και αποστέλονται εν συνεχεία προς άγνωστους προορισμούς. Συνεπώς το οργανωμένο κύκλωμα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχει πρόσβαση σε διαβαθμισμένους (και όχι μόνο) πόρους του Υπουργείου (πιθανόν με παράνομο τρόπο ή με λογισμικό υποκλοπής).

Ολα τα έγγραφα που διέρευσαν είναι έγγραφα κυρίως σκαναρισμένα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Επίθεση hackers στο Ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών! Διαρροή εγγράφων άνευ προηγουμένου!

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε