Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Παρουσιάστηκε το νέο λειτουργικό του iPhone!

Η Apple πριν απο λίγο παρουσίασε όλες τις λεπτομέρειες για το νέας γενιάς λειτουργικό σύστημα του iPhone.

Το νέο λειτουργικό σύστημα, ονομάζεται iPhone OS 4 και θα κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα για τους προγραμματιστές ενώ οι καταναλωτές θα πρέπει να κάνουν υπομονή μέχρι το καλοκαίρι.

Όπως ήταν αναμενόμενο το νέο λειτουργικό σύστημα θα υποστηρίζει multitasking!

Ο Steve Jobs δήλωσε χαρακτηριστικά οτι παρόλο που δεν είναι οι πρώτοι που θα έχουν την δυνατότητα του multitasking, θα γίνουν οι καλύτεροι. Συμπλήρωσε οτι βρήκαν τον τρόπο να για να κάνουν πραγματικότητα το multitasking διατηρώντας παράλληλα την αυτονομία του τηλεφώνου.

Με το iPhone OS4, οι χρήστες θα μπορούν με το διπλό πάτημα του Home κουμπιού να δούν ένα μενού με όλες τις ενεργές εφαρμογές, που εμφανίζεται ως μπάρα στο κάτω μέρος της οθόνης.

Αγγίζοντας στη συνέχεια απλά ενα από τα apps που είναι ανοιχτό, πηγαίνει απευθείας στον εν λόγω app. Όλες οι εφαρμογές αν δεν τις κλείσετε εσείς θα εξακολουθούν να λειτουργούν στο παρασκήνιο.

Η Apple επίσης παρουσίασε στην πράξη το multitasking δείχνοντας πώς μπορείτε να ακούτε μουσική απο έναν player, ενώ ταυτόχρονα κάνετε και άλλα πράγματα στο τηλέφωνο, όπως να λαμβάνετε push notifications ή να δέχεστε μια εισερχόμενη κλήση στο Skype.

Για την αντιμετώπιση προβλημάτων σχετικά με την ιδιωτική ζωή, το OS θα σας ενημερώνει μέσω μηνύματος στην εικόνα του app του, όταν η εφαρμογή λειτουργεί στο παρασκήνιο και ζητάει την τοποθεσία σας από το GPS της συσκευής.

Όπως και στο iPad έτσι και στο iPhone με το iBooks θα μπορείτε να κατεβάσετε βιβλία και να τα διαβάσετε.

Τέλος το νέο λειτουργικό σύστημα παρέχει επίσης στους χρήστες τη δυνατότητα να ομαδοποιήσουν τα apps σε φακέλους, αντί απλώς να τα έχουν χύμα στο κεντρικό μενού, ψηφιακό ζουμ 5x για την κάμερα, καθώς και τη δυνατότητα εστίασης στο βίντεο.

 

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε