Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Πώς η κουλτούρα των hackers συνέβαλε στην αύξηση της οικονομίας των ΗΠΑ

Πώς η κουλτούρα των hackers συνέβαλε στην αύξηση της οικονομίας των ΗΠΑ

Δείτε μερικές από τις θετικές επιπτώσεις της κουλτούρας των hackers στην οικονομία των Ηνωμένων Πολιτειών. 

Είναι γνωστό ότι οι πλέον δημιουργικές, έξυπνες και καινοτόμες ιδέες ξεκινούν από τις  ΗΠΑ. Επίσης, αναφέρεται στον τρόπο με τον οποίο δημιουργήθηκε αυτή η “κουλτούρα” από τον πρώτο “hacker” που δεν είναι άλλος από τον  Benjamin Franklin…
 
Οι χώρες όλου του κόσμου θαύμαζαν τις καινοτόμες και δημιουργικές συσκευές, ιδέες, τα gadgets κ.α. που ξεκινούν από εταιρείες ή “ευφυέστατους” νεαρούς στις  ΗΠΑ. Έχουμε έναν τύπο κουλτούρας, αυτής των hackers, η οποία δεν είναι απλά η παραβίαση των υπολογιστών και των ηλεκτρονικών συσκευών, αλλά οι καινοτόμες ιδέες που αναπτύσσουν για την πραγματοποίηση των επιθέσεων. Η κουλτούρα αυτή αναπαράγεται ποικιλοτρόπως από ερευνητές, ευφυέστατους νεαρούς, επιχειρηματίες μέχρι τμήματα ανάπτυξης λογισμικού εταιρειών-κολοσσών.
 
Η υψηλή τεχνολογία της εποχής του Φραγκλίνου θα μπορούσε να είναι γεωργικά εργαλεία, σόμπες, λαμπτήρες, ατμομηχανές, τηλέφωνα και πολλά άλλα. Ήταν η προϋπάρχουσα  κουλτούρα στις ΗΠΑ, και αυτός ο πολιτισμός δημιουργήθηκε για πρώτη φορά από έναν μεγάλο ερευνητή και μελετητή των ΗΠΑ, τον Βενιαμίν Φραγκλίνο (που με τα σημερινά δεδομένα θα μπορούσαμε να τον θεωρήσουμε “hacker”,μιας και έσπασε τα τεχνολογικά στεγανά της τότε εποχής).
 
Βέβαια, κάποιοι άλλοι  χαρακτηρίζουν την προσωπικότητα του Φραγκλίνου, ως “σπασικλάκι” ή ένα πολύ αντισυμβατικό άνθρωπο.
 
Τώρα, πώς συνέβαλαν στην αύξηση της οικονομίας οι hackers?
Εάν πάμε λίγα χρόνια πίσω θα δούμε  ότι στα συνέδρια που πραγματοποιούσαν οι hackers (DEFCON, BLACKHAT) η πλειοψηφία των συμμετεχόντων ήταν Αμερικανοί πολίτες. Αν και αυτό πλέον έχει αλλάξει, είναι σημαντικό να αναλογιστούμε ότι όλες οι εξελίξεις ξεκινούν από αυτά τα συνέδρια και υπό αυτό το πρίσμα οι hackers βοήθησαν πολύ στην αύξηση των οικονομικών μεγεθών στην βιομηχανία δικτυακής και διαδικτυακής ασφάλειας των ΗΠΑ.
 
Διαβάστε περισσότερα στο Secnews.gr

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε