Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Πόσο ευαισθητοποιημένοι είναι οι υπεύθυνοι πληροφορικής για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο;

Πόσο ευαισθητοποιημένοι είναι οι υπεύθυνοι πληροφορικής για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο;

Το περιοδικό Cybersecurity πραγματοποίησε έρευνα σχετικά με το πόσο ανήσυχοι είναι οι υπεύθυνοι πληροφορικής για τους  κινδύνους που σχετίζονται με παραβιάσεις ασφαλείας. 

 
Σύμφωνα με την έρευνα το 84% των υπευθύνων φαίνεται πως είναι ευαισθητοποιημένοι και δηλώνουν ότι ανησυχούν αρκετά για τα θέματα ασφαλείας. 
 
Ωστόσο, ενώ ο μεγαλύτερος προβληματισμός σχετίζεται με την ασφάλεια κατά την μετάπτωση των συστημάτων στο cloud, λιγότεροι από τους μισούς (45%) ελέγχουν τους προμηθευτές cloud συστημάτων.
 
Άλλες παράμετροι που λαμβάνονται υπόψη από τους υπευθύνους για την αντιμετώπιση των κινδύνων περιλαμβάνουν τη βελτίωση της φυσικής ασφάλειας (44%), την ανάπτυξη των διαδικασιών της επιχείρησης (39%) και ότι βασίζονται σε έναν εξωτερικό πάροχο ελέγχου (13%). 
 
Παραδόξως, περισσότεροι από ένας στους 10 (11%) των υπευθύνων πληροφορικής, δήλωσε ότι δεν θα λάβει οποιαδήποτε προληπτική δράση για την αντιμετώπιση κενών ασφαλείας στον κυβερνοχώρο, ενώ το 12% δήλωσε ότι δεν τους αφορά η ασφάλεια στο internet.
 
Ένα αξιοσημείωτο γεγονός είναι ο ρυθμός αύξησης στη χρήση του cloud. Ανάμεσα σε 250 δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς στο Ηνωμένο Βασίλειο, το 61% χρησιμοποιούν cloud-based υπηρεσίες, σε σύγκριση με το 48% το 2011.
 
Διαβάστε περισσότερα στο Secnews.gr

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε