Παρασκευή, 26 Απρ.
15oC Αθήνα

Πραγματοποιήθηκε το Φόρουμ Ευρωπαίων ηγετών της Microsoft

Το Φόρουμ Ευρωπαίων Ηγετών (Government Leaders Forum Europe) της Microsoft πραγματοποιήθηκε στις 4 Νοεμβρίου στο Λονδίνο.

Ο Steve Ballmer, Chief Executive Officer της Microsoft Corp., ως κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης, τόνισε την ανάγκη για ανάληψη δράσεων για την επίσπευση εξελίξεων σε κρίσιμους οικονομικούς και κοινωνικούς τομείς στην Ευρώπη, μέσα από ένα νέο επίπεδο συνεργασίας μεταξύ του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

Κατά την εισήγησή του, επικεντρώθηκε επίσης στο ρόλο της τεχνολογίας, και ιδιαίτερα του Cloud Computing, στην επιτάχυνση αλλαγών, ιδιαίτερα στο δημόσιο τομέα, ενώ υπογράμμισε και τη δέσμευση της Microsoft, όσον αφορά στην επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου.

Ο κ. Ballmer επισημαίνοντας την έμφαση που η εταιρία δίνει στην ανάπτυξη του Cloud ανέφερε ότι «η Microsoft μέχρι σήμερα έχει επενδύσει σχεδόν 10 δισεκατομμύρια στην έρευνα και ανάπτυξη του Cloud Computing».

O Jean-Philippe Courtois, πρόεδρος της Microsoft International, προλόγισε την εκδήλωση, επισημαίνοντας προς όλους τους εκπροσώπους ιδιωτικού και δημόσιου τομέα την ανάγκη συμβολής τους στην ανάπτυξη μίας Ενιαίας Ψηφιακής Αγοράς (Digital Single Market), ενώ απαρίθμησε τα θέματα πολιτικής που προκύπτουν στο πλαίσιο της αναδυόμενης εποχής του cloud, τα οποία και θα πρέπει να μελετηθούν εκτενώς.

Η συζήτηση στο Φόρουμ Ευρωπαίων Ηγετών επικεντρώθηκε σε πέντε κεντρικές θεματικές, άμεσα συνδεδεμένες με τη στρατηγική ατζέντα EU2020. Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκαν α) η ανταγωνιστικότητα στην Ευρώπη και ο ρόλος της εργασίας, των δεξιοτήτων και της εκπαίδευσης, β) η οικονομία, διερευνώντας την επίδραση της τεχνολογίας και της Έρευνας και Ανάπτυξης στα πεδία της οικονομίας, της κοινωνίας και του περιβάλλοντος, γ) η υγεία και η πρόνοια, αναφορικά με τις δυνατότητες ανάπτυξης νέων προτύπων eHealth, δ) η Ενιαία Ψηφιακή Αγορά (Digital Single Market), συζητώντας για την αναγκαιότητα μεταρρυθμίσεων και κανονισμών, ε) το eGovernment, διερευνώντας τη διαχείριση δεδομένων και την εξέλιξη των ψηφιακών υπηρεσιών για τον πολίτη.

Περισσότεροι από 300 οργανισμοί δημόσιου τομέα στην Ευρώπη χρησιμοποιούν ήδη τις λύσεις σε επίπεδο Cloud που αναπτύσσει η Microsoft.

Αυτό έχει συμβάλει στην καταγραφή μιας σημαντικής στροφής του δημόσιου τομέα στο Cloud, ενώ αξίζει να αναφερθεί και μια νέα συμφωνία για ιδιωτικό cloud μεταξύ των ομόσπονδων κρατιδίων της Γερμανίας Σλέσβιχ-Χολστάιν, Αμβούργου και Βρέμης με την εταιρία Dataport, η οποία εγκατέστησε σε δοκιμαστικό επίπεδο την εφαρμογή “Government CloudMail” για τη διάθεση υποδομών, πλατφορμών και εφαρμογών στο Cloud.

Το Φόρουμ Ευρωπαίων Ηγετών της Microsoft θέτει κάθε φορά στο επίκεντρο της συζήτησης την τεχνολογία και πώς αυτή μπορεί να αξιοποιηθεί προκειμένου να επιταχυνθεί η οικονομική ανάπτυξη και να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα. Στόχο του επίσης αποτελεί η προώθηση της δημιουργίας νέων καναλιών συνεργασίας μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ενώ φέτος στο επίκεντρο της θεματικής του ατζέντας ήταν η προώθηση της στρατηγικής EU2020.

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε