Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Προσοχή! Κυκλοφορεί ιός μαζί με τον VLC Player.

Πολλές είναι οι εταιρίες που για να κερδίσουν χρήματα, “μολύνουν” με ιούς τον VLC αλλά και άλλες ανοιχτού κώδικα εφαρμογές.

Μπορεί οι εφαρμογές ανοικτού κώδικα όπως ο VLC player, να προσφέρουν στους χρήστες απλόχερα τον κώδικά τους έτσι ώστε όσοι θέλουν να τον δουν ή ακόμα και να διορθώσουν κάτι κάνοντάς τον καλύτερο, όμως για το λόγο αυτό όλοι οι χρήστες θα πρέπει να είναι λίγο επιφυλακτικοί επειδή υπάρχει περίπτωση μέσα στον κώδικα του προγράμματος που κατεβάζουν, να υπάρχουν μέσα στον κώδικα διάφορα κακόβουλα προγράμματα.

Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με τον δημοφιλή VLC Player αφού πολλές κακόβουλες επιχειρήσεις δημιουργούν εκδόσεις του μέσα στις οποίες συμπεριλαμβάνονται adware, spyware και άλλα κακόβουλα προγράμματα.

Ο developer του VLC Ludovic Fauvet είναι ήδη έξω φρενών με τις εταιρείες αυτές, οι οποίες μέσω των site τους προσφέρουν τις δικές τους εκδόσεις του VLC, παριστάνοντας πως είναι η αυθεντική μόνο που από τη στιγμή που την εγκαταστήσει ο χρήστης, ο υπολογιστής του γεμίζει με άχρηστα προγράμματα.

Έτσι λοιπόν καλό θα είναι οι χρήστες να κατεβάζουν την εφαρμογή αποκλειστικά από την επίσημη ιστοσελίδα του project και φυσικά το ίδιο καλό θα είναι να ισχύει και για τις υπόλοιπες εφαρμογές ανοιχτού κώδικα που θέλουν να κατεβάσουν.

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε